Adana Valisi bodrumdaki mescide inceleme başlattı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bodrum katına mescit yapılan okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Haydar Keleş'ten genelgeli savunma!

Adana'da Tepebağ Lisesi'nin bodrum katında okul öğrencilerden birinin, namaz kılan öğrencileri cep telefonu kamerasıyla kaydetmesiyle ortaya çıkan mescitte namaz görüntüleri gazete ve televizyonlara yansımıştı.

Konuyla ilgili olarak Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, kendisinin de görev yaptığı okulda açılan mescidi skandal olarak değerlendirmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise konuyla ilgili yorum yapamayacağını söylemişti. Zaman zaman namaz kılanlara imamlık yaptığı öne sürülen aynı okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Haydar Keleş, Talim Terbiye Kurulu'nun 17 Aralık 1977 tarihli genelgesine göre okulların çok amaçlı toplantı salonlarının öğrencilerin namaz kılması için ayrılabileceğini savundu.

Lise yöneticileri hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Adana Valisi İlhan Atış, ?Valilik olarak inceleme başlattık. Okulda mescit olarak söylenen yerin tesbitini yaptık. Burası görüntülerdeki gibi fiziki olarak doğrudur. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili incelemesini bitirdiği zaman açıklama yapacağız? dedi. Öğretmen Haydar Keleş'in 30 yıl önceki bir genelgeyi öne sürerek okulda namaz kılınabileceği açıklamalarına da değinen Vali Atış, böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurguladı.

Bu görüntüler bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber