Haber İş: Grevdeki Türk Telekom çalışanları ücretsiz sağlık hizmeti alamıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber İş Sendikası Van Şube Başkanı Celalettin Yılmazer, grev nedeniyle Emekli Sandığı'na bağlı 58 üyelerinin ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkının ellerinde alındığı belirtti.

Yılmazer, Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmaması üzerine 16 gün önce başladıkları grev nedeniyle yasalar gereği bazı haklarının ellerinde alındığını belirtti. Sendika üyesi 286 işçiden 58'inin Emekli Sandığı'na bağlı oldukları için ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını kaydeden Yılmazer, üyelerinin grev nedeniyle maaş almadıkları gibi sağlık harcamalarını da kendi imkanları ile karşıladıklarını söyledi, Altı aya kadar anlaşma sağlanamaması halinde işçi statüsünde olan ve Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı diğer üyelerinin de ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmayacağını anlatan Yılmazer, kurum yetkililerinin basın aracılığıyla açıkladıkları maaşı bölgede kapsam dışı çalışan hiç bir üyelerinin almadığını iddia etti. Kapsam dışı çalışan personelin 900 ile bin 100 YTL arasında maaş aldığını vurgulayan Yılmazer, "Genel müdürlerimizin basın aracılığı ile açıkladıkları 2 bin 500 YTL maaşı kapsam içi çalışan personel alıyor. Bunlar 5 yıllığına sözleşme imzaladılar. Süreleri dolduğundan başka kurumlara geçebilme hakları doğuyor. Ancak biz kurumumuza hizmet etmek istediğimiz için sözleşme imzalamadık. Ancak bugün mağdur olanlarda bizim üyelerimiz oldu" dedi.

Basının kendilerine gerekli önemi vermediğini de iddia eden Yılmazer, 16 gündür 27 bin insan grev olmasına televizyonlarda yaşanan sorunla ilgili hiç bir haber izlemediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber