Şehidin kardeşi: Biz de Kürtdüz, kardeşim vatana feda olsun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyon sırasında Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Kıdemli Çavuş Ercan Çiçek'in cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla memleketi Kilis'e bağlı Elbeyli ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehidin kardeşi Astsubay Kemal Çiçek de ''Biz de Kürt'üz, bu Türk Kürt savaşı değildir. Bu vatan için bin kardeşim de olsa hepsi feda olsun. Bu şehidimiz cennete gitti, onların ölüleri ise cehennem çukuruna yuvarlandı. Kanı yerde kalmadı, kalmayacak da. Bu vatanı bölemeyecekler, benim annem de Kürt, biz de Kürt'üz'' dedi.

Şehit Uzman Çavuş Çiçek'in cenazesi, Kilis Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin yapıldığı Elbeyli ilçe stadına getirildi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, törende yaptığı konuşmada, PKK başta olmak üzere, Türkiye ve Türk milletinin huzur ve güvenliğini bozmak isteyen bazı terör örgütlerinin, dış güçlerin destek ve yardımlarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yöre halkı ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına karşı sürdürdüğü hain terör saldırılarının son aylarda ve günlerde yoğunluk kazandığını söyledi.

İnsanlık dışı vahşet ve şiddet içeren saldırıların, terör örgütünün acımasız ve çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Turhan, ''Terör örgütünün hain saldırılarıyla toplumumuzun birlik ve beraberliğini, birlikte yaşama ve dayanışma duygularını bozma amacı güttüğü açıkça anlaşılmaktadır'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Silahlı Kuvvetlerinin, büyük insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı ve kararlı mücadelesini milletin desteği, kahraman güvenlik güçlerinin azim ve kararlılığı ile her şart altında yılmadan devam ettireceğini belirten Turhan, bu tür olaylara karşı vatandaşların tepki ve üzüntülerini geleceğe uzanan birlik ve kardeşliğe zarar vermeyecek davranışlarla ortaya koymalarını saygı ve şükranla karşıladığını ifade etti.

Kilis Jandarma Komutanı Mürsel Şahin ise bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu çirkin saldırıların, kahraman Türk milletinin ve ordusunun terörle mücadelede gösterdiği azim ve kararlılıktan asla yıldıramayacağını vurguladı.

''Farklı yöntemlerle Türk milletini bölüp parçalamayı amaçlayanlar, birtakım oyunlar içinde bulunmaktadırlar'' diyen Şahin, ''Boş idealler peşinde koşanlar geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Türk milletinin sarsılmaz azim ve iradesi karşısında hüsrana uğrayacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kasteden bu tehditler, kararlı duruşundan asla taviz vermeyecek olan Türk milleti karşısında başarısızlığa uğramaya mahkumdur'' diye konuştu.

Törende, konuşmaların ardından şehit Ercan Çiçek için cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesi daha sonra ilçeye bağlı Alahan köyü Uzunali mezrasına toprağa verildi.

Törene, şehit Ercan Çiçek'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Gaziantep Jandarma komutanı Albay Ali Tapan, Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Kilis milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

-ŞEHİT ANNESİ CENNET ÇİÇEK: ''OĞLUM DİLEK KAPIN AÇIKMIŞ...''

Törende şehidin annesi Cennet Çiçek (56) ve babası Cuma Çiçek (60), oğullarından ve kızlarından ağlamamalarını, ellerindeki Türk bayraklarını daha yukarı kaldırarak, sallamalarını istedi.

Anne cennet Çiçek, ''Ağlamayacağım, sizler de ağlamayın, Ağlayıp da hainleri sevindirmeyeceğim. Oğlum, dilek kapın açıkmış, şehit olmayı diliyordun, dilediğin oldu, sen artık şehitsin'' diye tepkisini gösterdi.

Kız kardeşi Gülcan Çiçek de ''Kalleşler, insan arkadan vurulur mu? Bunlar hainler. Şırnak'ta daha binlerce Ercan var, benim binlerce Mehmetçik kardeşim var. Bir Ercan ölse, bin Ercan var'' dedi.

Şehidin kardeşi Astsubay Kemal Çiçek de ''Biz de Kürt'üz, bu Türk Kürt savaşı değildir. Bu vatan için bin kardeşim de olsa hepsi feda olsun. Bu şehidimiz cennete gitti, onların ölüleri ise cehennem çukuruna yuvarlandı. Kanı yerde kalmadı, kalmayacak da. Bu vatanı bölemeyecekler, benim annem de Kürt, biz de Kürt'üz'' dedi.

İlçe merkezinde cenazenin geçtiği güzergahta yol boyunca toplanan kadınlar ve çocuklar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diye slogan atarken, törene katılan binlerce kişi ellerinde bayraklarla terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Kilis'te ve çevre köylerde faaliyet gösteren bazı firmalar da ilçeye cenaze töreni için gitmek isteyen vatandaşları ücretsiz taşıdı.

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ercan Çiçek, 29 Ekim günü, Şırnak'ta Cudi Dağı'nda terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber