Ankara'da mobil iletişim tehlikede

Haber Giriş : 31 Ekim 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteport'a konuşan Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfun Acarer, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin baz istasyonlarını tek kulede toplama projesinin kentteki cep telefonu görüşmelerini yapılamaz hale getireceğini söyledi.

ERDEM PEKÖZ / ANKARA - Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen 'Telekomüniskasyonun Dünü Bugünü' konferansında Gazeteport'a demeç veren Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfun Acarer, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kent içinde çok sayıdaki baz istasyonunu birkaç dev kulede toplama kararını eleştirdi. Acarer, kararın mobil iletişim mantığına aykırı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Düzgün bir cep telefonu konuşması için, antenleri kapsama alanlarının birbirlerine bağlantılı olması gerek. Vericileri tek kulede topladığınız zaman, kimi bölgeler bağlantının dışında kalacak. Kentinde içinde birçok alan bağlantısız kalacak. Ankara'nın mobil iletişimi ciddi tehlikede."

Turkcell, Avea ve Vodafone ile sürekli temas içinde olduklarını belirten Acarer, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bu kararın yanlışlığını anlatmak için birçok kez bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Acarer şöyle devam etti: "Baz istasyonlarını tek kulede toplama GSM'nin teknik tabiatine aykırı, böyle bir yapı uygulanamaz. Bizi esas korkutan, Ankara'nın bunu yapması halinde diğer kentlerin de aynı yanlışa düşmeleri."

Ankara Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi, baz istasyonlarının kentte birkaç dev antende toplanması kararı almıştı.

'VERGİLER DÜŞERSE SEKTÖR KAZANIR'

Acarer, telekomünikasyon vergi indiriminin sektöre ivme kazandıracağını belirterek şunları söyledi: "Konuşma süreleri artacak, ancak esas kazanım katma değerli hizmetler tarafında yaşanacak. Ucuzladığı için daha çok kullanıcı katma değerli hizmetlerden faydalanacak, bu sayede telekomünikasyon 3 büyük operatörün oluşturduğu ekosistemde ikincil bir piyasa oluşacak. Çok sayıda küçük teknoloji şirketiyle birlikte önemli bir istihdam oluşacak."

Acarer ayrıca 2006 yılında kayıt dışı telefonları yasallaştırdıklarından bu yana Türkiye'de 63 milyon cihazın kaydedildiğini belirtti. Acarer, bu sayede 9 milyar dolarlık hacim kaybının önlendiğini söyledi. Gazeteport'a konuşan Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfun Acarer, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin baz istasyonlarını tek kulede toplama projesinin kentteki cep telefonu görüşmelerini yapılamaz hale getireceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber