Fiş toplayan öğrencilere laptop hediyesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı'nca uygulamaya konulan 'Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum' kampanyası sürüyor.

Türkiye geneline yayılan ve beklenenin üzerinde verim alınan 'Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum' kampanyası önümüzdeki dönemde de devam edecek. Geçen yıl kampanya kapsamında Erzurum'da 2 bin 578 öğrenci ortalama bir milyon 300 bin fiş getirdi. Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 31 Ocak 2008'e topladığı fişleri ilgili birimlere getiren ilköğretim öğrencileri dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi gibi değişik hediyeler ile ödüllendirilecek.

Erzurum merkez, ilçe ve köylerinde bulunan ilköğretim okullarında eğitim gören her öğrencinin katılabildiği kampanyanın çekilişi ise 20 Mart 2008'de yapılacak. Çekiliş sonrası hediye kazanan, kazanmayan ayrımı yapılmaksızın da 'Örnek Vatandaş Kartı' ve Yap-Boz verilecek. Öğrenciler kendisi veya velisi ile birlikte elindeki fatura, perakende satış fişi ve yazar kasa fişi gibi en az 100 yüz belge ile Erzurum Aziziye Vergi Dairesi ve Mal müdürlüklerine başvurarak kampanyaya dahil olabilecek. Ankara'da her il için yapılacak ayrı ayrı çekilişler sonucunda 1 öğrenciye dizüstü bilgisayar, 2 öğrenciye masaüstü bilgisayar, 5 öğrenciye dijital fotoğraf makinesi ve 10 öğrenciye bisiklet hediye edilecek.

Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Sorumlusu Ertuğrul Yıldırım kampanyanın asıl hedefinin fatura değil, öğrencilerde vergi bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Halkın kampanyaya destek vermesini isteyen Yıldırım, "Vatandaşımız genç nesli bu kampanyaya teşvik etmelidir. Gelecek neslin vergi bilincini taşıması için bu kampanya önemlidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber