Vali yardımcısına, Avrupa Kamu Yönetimi Grubumdan ödül

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR VALİ YARDIMCISI MEHMET YEŞİLBAŞ AVRUPA KAMU YÖNETİMİ GRUBU TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ?

2007 yılında yapmış olduğu ?Kırsal-Kentsel Gelişim Programı? kapsamında yaptığı 41 proje ile Yılın Kaymakamı seçilen vali yardımcısı Mehmet Yeşilbaş, anılan çalışma ile Haziran 2007 tarihi itibariyle Avrupa Kamu Sektör Ödüllerine adaylığı kabul edilmişti.

25 ülkeden 320 civarında kamu yöneticisinin adaylığının kabul edildiği Avrupa Kamu Sektör Ödülleri açıklandı.

Vali yardımcısı Mehmet YEŞİLBAŞ da ödüle hak kazanan adaylar arasında olduğu açıklandı.

Merkezi Brükselde olan Avrupa Kamu Yönetimi Grubu ( Europan Group of Public Sector-EGPA), Germany-Speyer University ve Berstelmann Stiftung ortak girişimi ile verilen ödüller; AB üyesi ve adaylık sürecinde olan 25 ülkeden başvuran 320 aday arasından belirlendi.

Ödül töreni, 11?14 Kasım tarihlerinde İsviçre'nin Lucern kentinde yapılacak.

?Kamu Yönetiminde Yenilik, Yönetişim ve Demografik Değişimle mücadele? konularını içeren kongrenin sonunda yapılacak.

Vali yardımcısı Yeşilbaş, anılan tarihlerde kongreye katılmak ve ödülünü almak üzere İçişleri Bakanlığınca görevli izinli olarak İsviçre'nin Lucern kentine gönderiliyor.

Avrupa'nın en iyi kamu yöneticilerinin seçilmesini hedefleyen Kamu Sektör Ödülleri (European Public Sector Award) Avrupa ülkeleri arasında kamu yönetimi alanında özellikle yönetişim, kıt kaynaklarla problemlerin üstesinden gelme, demografik değişimle mücadele ve yönetimde yenilik alanlarında ortak bir kültür ve bilgi alışverişini hedeflemektedir.

25 ülkeden toplam 320 adayın olduğu ödüller için Türkiye'den toplam 10 kişi daha vardı. Türkiye'den sadece Diyarbakı vali yardımcısı Mehmet YEŞİLBAŞ ödüle hak kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber