Telekom'da iş günü kaybı 325 bini buldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber-İş Sendikası'nın Türk Telekom'da 18. gününe giren grevi nedeniyle iş günü kaybının 325 bini bulduğu belirtildi.

Türkiye Haber-İş Sendikası'ndan alınan bilgiye göre, 16 Ekimde başlayan greve katılan yaklaşık 25 bin işçinin hizmet üretmemesi nedeniyle kaybolan iş günü sayısı her geçen gün artıyor. Grevin 18. gününde haftalık ve resmi tatil günleri haricinde işçi başına 13 iş günü kaybı oluştu. Greve katılan yaklaşık 25 bin işçi nedeniyle kaybolan iş günü sayısı 325 bini buldu.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, grev öncesinde Türk Telekom şebekesindeki arızaların yüzde 70'nin üyeleri tarafından giderildiğini söyledi. Akcan, üyeleri dışında şebekede görev yapan yaklaşık 7 bin işçinin büyük bölümünün yönetici pozisyonunda olduğunu ve sahada görev yapmadıklarını ifade etti.

Türk Telekom şebekesinde günde yaklaşık 3 bin 500-4 bin arıza oluştuğunu anlatan Akcan, bu arıza sayısının günler geçtikçe katlanarak büyüdüğünü belirtti. Arızalar nedeniyle telefon kesintilerinin yoğunlaştığını öne süren Akcan, Türk Telekom'un arıza şikayetlerine cevap veremediğini savundu.

Arızaların giderilmesi için "grev kırıcılık" olarak tabir edilen girişimlerde bulunulduğunu söyleyen Akcan, Ankara, İstanbul, Konya, Diyarbakır, Batman, Erzurum gibi illerdeki uygulamalar nedeniyle 438 suç duyurusunda bulunduklarını bu sayının artamaya devam ettiğini bildirdi.

Akcan, şunları kaydetti:

"Greve başladığımız günden bu yana bir 'sabotaj' iddiasıdır gidiyor. 'Sabotaj var' diye arızalara müdahale olanağı yaratmaya çalışıyorlar. İstanbul Beykoz'da bu gerekçeyle polisin de devreye sokulmasıyla arızalı yaklaşık 1000 telefonun arızaları giderildi...Biz grevimizle ve başarıyla sonuçlanmasıyla ilgileniyoruz."

Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Telekom'da grevin başlamasından sonra gerçekleştirildiği iddia edilen "sabotaj" sayısı 500'ü aştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber