Trafik kazasında rekor ceza: 66 ve 25 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIRIKKALE yakınlarında 10 ay önce meydana gelen zincirleme trafik kazasına yanarak ölen 6 kişiyi ?kasten öldürmek'ten yargılanan Erdoğan Zenger 116 yıl, kardeşi Kenan Zenger ise 56 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların mahkemedeki iyi halleri nedeniyle cezaları 66 yıl 8 ay ve 25 yıla indirdi. Bu cezaların, Türkiye'de trafik kazası nedeniyle verilen en ağır ceza olduğu öne sürüldü.

Kaza, Kırıkkale- Samsun karayolunun 4'üncü kilometresinde 1 Şubat 2007 tarihinde meydana geldi. Çorum'dan Ankara yönüne giden Erdoğan Zenger yönetimindeki 19 AYL 462 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden Neşet Koray'ın kullandığı 38 SV 037 plakalı minibüse arkadan çarpıp, karşı yöne geçerek gelen kamyonun altına girdi ve 20 metre sürüklendi. Kazada, minibüs ve kamyonun alev alması sonucu minibüste bulunan Neşet Koray, Erdal Koray, Serpil Koray, Eren Koray ile kamyon sürücüsü Mustafa Bulut yanarak, otomobilde bulunan Nazife Zenger ise parçalanarak verdi.

Kaza sonrası 6 kişinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan otomobil sürücüsü Erdoğan Zenger ile yanında oturan kardeşi Kenan Zenger'in davası sona erdi. Mahkeme, ?kasten adam öldürmek' suçlarından Erdoğan Zenger'e 116 yıl, bu suça azmettirmekten de kardeşi Kenan Zenger'e 56 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıkların mahkemedeki iyi hallerini gözönünde bulundurarak cezaları 66 yıl 8 ay ve 25 yıla indirdi. Kenan ve Koray Zenger kardaşler Kırşehir Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber