Kravat düğümü nasıl atılmalı?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kravatlarınızla kavga etmeme teknikleri

Eğer kravat sendromu yaşayanlardan ya da kravatın düğümünü gömleğe uyduramayanlardansanız bu haber tam size göre...

Kravat bağlama şekilleri, kişiden kişiye, yani zevke göre değişiyor. ancak tüm bağlama şekilleri için olmazsa olmaz ayrıntılar var. En önemlisi ise düğümün hemen alt ucundaki orta kısımda oluşturulacak gamze ya da pli diye anladırılabilecek kat izi. Bu, kravatı kabartacak ve tok durmasını sağlayarak uygun konumda tutacaktır. Dük Kravatlarına göre iyi bağlanmış kravatın sırrı da burada.

Geniş ve üçgen

Bu düğüm, geniş yakalı gömlekler için idealdir.

1. Geniş ucu (A), 30 cm. kadar dar ucun aşağısına uzatıp, dar ucun (B)

üzerinden çapraz olarak geçirin. 2. Geniş ucu, yaka ile oluşan ilmek arasından geçirip aşağı dogru çekin.3. Geniş ucu, dar ucun altından sola doğru çekin ve tekrar ilmekten geçirin. 4. Geniş ucu sol taraftan sağ tarafa getirin.5. Geniş ucu tekrar ilmekten geçirin. 6. Geniş ucu ön tarafta oluşan düğümün içinden aşağı doğru çekin.7. İki elinizi kullanarak kravatı yakaya doğru dikkatlice sıkıştırın.

Simetrik ve üçgen

Her türlü gömlekle kullanılabilecek ideal bir bağlama biçimidir.

1.Geniş uç, 30 cm. dar ucun aşağısına uzatılmalıdır. Geniş ucu, dar ucun üzerinden çapraz duruma getirin. 2. Geniş ucu, dar ucun arkasından dolaştırın. 3.Geniş ucu yukarı kaldırın. 4. Geniş ucu oluşan ilmekten geçirip aşağı doğru çekin. 5. Geniş ucu dar ucun üzerinden sol taraftan sağ tarafa geçirin. 6. Geniş ucu tekrar yukarı kaldırın ve ilmekten geçirin. 7. Geniş ucu, ön tarafta oluşan düğümün içinden aşağı doğru çekin. 8.İki elinizi kullanarak kravatı yakaya doğru dikkatlice sıkıştırın.

Dar ve uzun

1.Kravatı ters çevirerek boynunuzdan geçirerek başlayın. Geniş ucu dar ucun altından çapraz duruma getirin. 2. Geniş ucu dar ucun altından ve sonra üstünden geçirin. 3.ilmeği aşağı doğru çekip sıkıştırın. 4. Geniş ucu üstten sol tarafa alın.5. Geniş ucu ilmeğin arkasından yukarı doğru çekin. 6. Geniş ucu "A" düğümün içinden geçirin ve dikkatlice sıkıştırın. Geniş ucun kemer tokanıza değmesi gerektiğini unutmayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber