5 Kasım 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 5 KASIM 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ABD'DE, TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİSİNDE KRİTİK GÖRÜŞME

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush'la kritik görüşmesini gerçekleştirecek. Erdoğan ile Bush'un Beyaz Saray'da Türkiye saati ile 19.00'da gerçekleşecek görüşmesinin ana gündem maddesini PKK ile mücadele konusu oluşturuyor. Kuzey Irak'a yapılması planlanan olası sınır ötesi operasyonun kaderini belirleyecek olan görüşmede, Türk tarafı terörle mücadele konusundaki kararlılığını güçlü bir şekilde dile getirecek. Erdoğan-Bush görüşmesinde ayrıca, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ve iki ülke arasındaki ilişkiler masaya yatırılacak.

-Başbakan Erdoğan'a, ABD gezisinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un da eşlik edecek. Başbakan Erdoğan, Amerikan Ulusal Basın Kulübü'nde bir konuşma yapacak. ABD ziyareti kapsamında Stratejik ve Uluslararası Etütler Merkezi'nde bir toplantıya katılacak olan Erdoğan'ın eski ABD Dışişleri Bakanlarından Madeleine Albright ile bir araya gelmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin davetlisi olarak, bu ülkeye geçecek. Erdoğan, İtalya'da resmi temaslarda bulunacak.

-MUHALEFET ABD ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kritik ABD temaslarının sonuçlarına ilişkin muhalefet partileri temsilcilerinin değerlendirme yapması bekleniyor.

-BÜLENT ECEVİT ANILIYOR

-Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün birinci yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak. Ecevit için ilk tören Devlet Mezarlığındaki kabri başında saat 10.30'da yapılacak. Buradaki törenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda bir panel düzenlenecek. Saat 12.30'da başlayacak panelde, Ecevit'i yakından tanıyan gazeteciler, Fikret Bila, Oktay Ekşi ve Yüksel Pazarkaya konuşacak.

-SHP de Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında saat 11.30 da bir tören düzenleyecek. Bu törene SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, SHP MYK ve Parti Meclisi üyeleri ile partililer katılacak.

-8 ASKERİN SERBEST BIRAKLMASININ YANKILARI SÜRÜYOR

-PKK'nın 22 Ekim'de Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan çatışmada kaçırdığı 8 askeri serbest bırakmasının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Vicente Loscertales ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (16.00)

-CHP'DE ?KURULTAY? GÜNDEMLİ KAMP

-Kamp geleneğine AKP ve MHP'den sonra CHP de uydu. CHP ilk defa tüm milletvekillerini kampa alıyor. Aileleriyle birlikte davet edilen milletvekilleri, 16-17 Kasım'da Sheraton Çeşme Oteli'nde bir araya gelecek. Kampta, son siyasi gelişmelerin yanı sıra 2008 Mart'ında yapılacak olağan kurultay çalışmaları da ele alınacak.

-DTP'Lİ AKIN BİRDAL: ?KOMUTANLAR EMEKLİ OLDUKTAN SONRA MI GERÇEKLERİN FARKINA VARIYOR?"

-DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, ?Kürt yok dedik sorunu görmedik? ve ?Kürtler dillerini kullansınlar, kültürlerini yaşasınlar? şeklinde açıklamalar yapan emekli komutanların açıklamalarıyla ilgili olarak ?Emekliye ayrıldıktan sonra mı gerçeklerin farkına varılıyor? dedi. Birdal komutanların açıklamalarınınbir anlamının olması için bir döneme ilişkin "Gerçekleri Araştırma Komisyonu"nun kurulmasını istedi.

-DTP GENEL BAŞKANINI ARIYOR

-Demokratik Toplum Partisi 8 Kasım'da yapılacak olan 2. Olağanüstü Kongreye hazırlanıyor. Kongrede daha önce Genel Başkan olmayacağını açıklayan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün yerine Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın aday olması bekleniyor. Yargıtay Başsavcılığı'nın Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle "eşbaşkanlık sistemi" uygulamasını kaldırmasını istemesinin ardından hukuki olarak genel başkanlık sistemine dönen ancak fiili olarak eşbaşkanlık sistemini uygulayan DTP'de Anlı ile birlikte DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın "eşbaşkan" olması bekleniyor.

-BÜTÇE MARATONU SÜRÜYOR

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçelkli Sanayi Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı ve Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı bütçeleri görüşülecek.

-TÜRKİYE UNUTTUĞU TASARRUFU YENİDEN ÖĞRENİYOR

-Son yıllarda yaşanan tüketim artışına bağlı olarak 2006'da yüzde 16'ya kadar gerileyen tasarrufların GSMH'ye oranı 2007'de yüzde 17.3'e çıktığı tahmin ediliyor. Tasarruf oranının 2008'de de artışını sürdürerek yüzde 17.6 olması bekleniyor.

-BAKAN ÇELİK SERGİ AÇILIŞINA KATILACAK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Dünden bugüne Milli Mücadelenin Beş Şehri, Amasya, Samsun, Sivas, Erzurum, Ankara" konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacak. Sergi Zafer Çarşısında saat 10.00'da başlayacak.

-"eTR" FİNALİSTLERİ AÇIKLANIYOR

- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından 2003 yılından beri dağıtılan "e-Türkiye (eTR) Ödülleri"nin 2007 finalistleri, The Marmara Otel'de düzenlenecek basın toplantısı ile duyurulacak.(10.00)

-YAPI KREDİ, WORLDCARD'I YENİLİYOR

-Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, önümüzdeki dönemde WorldCard hizmetlerinde gerçekleştirilecek yenilikleri Yapı Kredi Yeniköy Korusu'nda düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak.(10.30)

-MAKİNE SANAYİ SEKTÖR PLATFORMU KURULDU

-Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, aralarında TMMOB, OSTİM, TÜMMER, MİB, PAGDER gibi kuruluşların da bulunduğu toplam 26 dernek, birlik, oda, meslek örgütü ve organize sanayi bölgesi ile oluşturulan Makine Sanayi Sektör Platformu'nu düzenleyeceği basın toplantısı ile tanıtacak.(10.30)

AA, 5 KASIM 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ


1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de...

- Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile görüşecek.

- Ulusal Basın Enstitüsü ve Stratejik ve Uluslararası Etütler Merkezi'nde birer konuşma yapacak olan Erdoğan, ABD'nin eski dışişleri bakanı Madeleine Albright'ı kabul edecek.

- Erdoğan ve beraberindeki heyet, daha sonra İtalya'ya hareket edecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Vicente Loscertales ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, "Dünden Bugüne Milli Mücadelenin 5 Şehri (Amasya, Samsun, Sivas, Erzurum, Ankara)" konulu fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.

4- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da, "Küresel Havaalanı Yatırım Kongresi"nin açılış törenine katılıyor.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da 68. Dünya Skal Kongresi'nin açılış töreninde bulunacak.

6- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da, ilin su, orman ve çevre konularının ele alınacağı toplantıya katılacak.

7- Bülent Ecevit anılıyor...

- Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 1. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

- DSP tarafından MEB Beşevler Şura Salonu'nda Ecevit'i anma toplantısı düzenlenecek.

8- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi ile Türk Standartları Enstitüsü'nün bütçeleri görüşülecek.

9- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin meslekte 50 yılını dolduran gazetecilere verdiği "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri", İstanbul'da törenle sahiplerine dağıtılacak.

10- Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu'nun (Junior Chamber International-JCI) 62. Dünya Kongresi, Antalya'da başlıyor.

11- Özel sektör yatırımları...

- Özel sektörün sabit sermaye yatırımları, 2007 yılında 106,9 milyar YTL'yi bulacak.

- 2008 yılında ise bu rakamın 121,8 milyar YTL'ye çıkacağı tahmin ediliyor.

12- Bölgesel gelişme stratejisi hazırlanacak.

- Devlet yardımları mekanizması gözden geçirilecek, bölgesel ve sektörel önceliklere dayalı, "mekansal odaklı" bir uygulama sistemi oluşturulacak.

13- Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) heyeti, 2010 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenlemek için aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacak.

14- TFF 1. Lig'de 11. haftanın son maçı, Adapazarı'nda Sakaryaspor ile Giresunspor arasında yapılacak.

15- Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın deplasmanda FC Liverpool ile yapacağı maç için İngiltere'ye gidiyor.

16- Beşiktaş, Avrupa kupalarında yarın 124. maçına çıkıyor

- Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, gruptaki 4. maçında İngiltere'nin FC Liverpool takımıyla karşılaşacak olan siyah-beyazlılar, şimdiye dek yaptığı 123 maçta 39 galibiyet, 57 yenilgi, 27 de beraberlik aldı

- Beşiktaş, Avrupa kupalarında rakip fileleri toplam 143 kez havalandırırken, kalesinde ise 183 gol gördü.

- Beşiktaş, Avrupa kupalarında İngiliz takımlarıyla yaptığı 9 maçın 2'sini kazanırken, 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber