İstanbul polisinden 'GEM'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğlence mekanlarında gençlerin uyuşturucuya alıştırılması ve uyuşturucu kullanılmasının önüne geçmek isteyen polis, Güvenli Eğlence Mekanı Projesi (GEM)'ni hayata geçirecek.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Uyuşturucu Kullanımını Önleme Büro Amirliği'nin geliştirdiği projeyle, iyi niyetli olan ve mekanında uyuşturucu kullanılmasını istemeyen işletme sahipleri ile eğlence yerlerini uyuşturucu kullanımı yerine çevirmek isteyenler ayırt edilecek.

Sivil toplum örgütlerinin de desteği alınarak uygulanacak projeyle, uyuşturucuya karşı olduğunu belirten ve bunun bilinmesini isteyen mekanların girişlerine, ?Bu eğlence mekanı GEM üyesidir. GEM projesini destekler, yasa dışı madde kullanımına karşıdır. Yasa dışı olduğunu düşündüğü konularda polise haber verir? yazılı bir tabela asılacak.

Projeyle, mekan sahibi ve müdürünün her konuda doğrudan iletişim kuracağı bir narkotik irtibat görevlisi olacak ve polis tarafından bilgilendiren, bilinçlendirilen eğlence mekanı çalışanlarının tam işbirliği sağlanacak.

İstanbul'da belirlenen bölgelerde pilot uygulaması yapılacak projenin, daha sonra tüm eğlence mekanlarına yayılması hedefleniyor.

YENİ PROJELERLE, UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE-

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Uyuşturucuyu Önleme Büro Amiri Zafer Ercan, uyuşturucu tacirlerinin gençleri ve çocukları kandırmak için çok farklı yöntemler, akıl almaz yollar denediklerini belirterek bu doğrultuda uyuşturucuyla mücadele için çeşitli projeler ürettiklerini söyledi.

Ercan, şube olarak uyuşturucuyla mücadele kapsamında Okul Servis Sürücüleri Eğitim Projesi, Öyküyle Madde Kullanımını Engelleme Projesi gibi çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini, bu çalışmalar kapsamında GEM projesinin geliştirildiğini ve yakında uygulamaya konulacağını belirtti.

Projenin amacının, eğlence yerlerini uyuşturucu kullanma mekanı ya da arenası haline getirmeye çalışanlara 'GEM' vurmak olduğunu ifade eden Ercan, ?Projeyle, iyi niyetli sosyal eğlenme alanları desteklenmiş olacak. Projenin hayata geçmesi için bizimle işbirliği yapacak kişileri bekliyoruz? dedi.

Polisle işbirliği yapan eğlence mekanlarının bu projeyle ödüllendirilmiş olacağını da belirten Ercan, ?Biz o mekanın güvenli eğlence mekanı olduğunu tespit ettiğimiz sürece, kendi web sitemizde 'Güvenli Eğlence Mekanları' diye ilan edeceğiz. Bir nevi reklamını yapacağız. Anne, baba çocuğunu bir eğlence mekanına gönderecekse, doğum günü partisi düzenleyecekse, bizim listemize bakarak mekan seçebilecek. Böylece çocuğunu eğlenmek için gönderdiği yerin güvenli olduğunu bilebilecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber