Cihan öğretmen kör oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cevheri Güven / Aktifhaber

Cihan öğretmen PKK'nın umurunda, bizim değil

Dağlıca ve Yeşiltaş birbirine en yakın iki köy. İkisi de Türkiye'nin sıfır noktasında?

Dağlıca baskınından saatler sonra baskından bihaber, Yeşiltaş Köyü'ne doğru yol alan düğün konvoyu, PKK mayınına hedef olmuştu. O saldırıda Yeşiltaş'ın öğretmeni Cihan Metin'in kör olduğunu kimse bilmez.

Zaten o öğretmenle kimse ilgilenmez.

Terörün çözüm yolunu kimi ?askeri? görür; kimi de ?ekonomik??

Kimse ?eğitimi? önceliğe almadığı için, kör olan Cihan öğretmenin de haber değeri yoktur.

Oysa Cihan öğretmen, vatandaşlık görevini yapmak için Yeşiltaş'tan Yüksekova'ya gitmişti.

Gerisini kendi ağzından dinleyelim:

"Referandum için Yüksekova'ya gitmiştim. Oyumu kullandıktan sonra ertesi günkü derse geç kalmamak için yola çıkarak araç bekledim. Ama bulamadım. Aynı güzergaha giden düğün konvoyu ile birlikte köye gitmeye karar verdim. Düğün konvoyu hareket ettikten sonra Serengi Köyü yakınlarına vardığımız sırada büyük bir ses duyduk. Sesle birlikte kafam arabanın camına değdi. Olayın mayın patlaması mı, ya da saldırı mı olduğunu bilmiyorum. Ben o an trafik kazası olduğunu düşündüm. Kapıyı zorladım açılmayınca, kendimi camdan dışarı attım. Gözümden inanılmaz bir şekilde kan akıyordu. Yardıma gelen insanlara, gözümdeki kanı durdurmaları için, acilen sarmalarını istedim. Sonrasını hatırlamıyorum. Sağ gözümü kaybettim.?

Öğretmen Cihan Metin'in kör olduğunu, Aktüel Dergisi'ndeki Dağlıca Baskını haberinin içinde kaybolmuş tek cümledeki ayrıntıdan gördüm. Onun dışında ulusal medyamızda satır yok.

Peki Cihan öğretmenin ağzından yazdığım paragrafı ve fotoğrafını nereden aldım dersiniz?

Ne acı ki PKK'ya yakın bir haber ajansından. Cihan öğretmenin açıklamasındaki ?Olayın mayın patlaması mı, ya da saldırı mı olduğunu bilmiyorum.? cümlesi de bu yüzden.

Çünkü TÜRK medyası, Memleketin en ücra köşesinde bile olsa vatandaşlık görevini ihmal etmeyen, ilçeye gidip oy kullanan, ertesi günkü derse geç kalmamak için geri dönmeye çabalayan, ama yolda kalan, düğün konvoyundaki minibüse rica minnet binip, sonra da kör olan Cihan öğretmeni bulup ona olayı sormamıştı.

TÜRK medyasının yerine, PKK ağzıyla sorulmuştu o soru Cihan öğretmene.

Çünkü PKK, Türk askerleri ve korucuların, Dağlıca Baskınının intikamı olarak, düğün konvoyuna roketli saldırı düzenlediğini iddia ediyor.

Cihan öğretmene de soru bu şekilde geldiği için, ?Olayın mayın patlaması mı, saldırı mı olduğunu bilmiyorum.? cevabını vermek durumunda kalıyor.

Adalet dağıtacak hakimler, şifa dağıtacak doktorlar, bir harf öğretecek öğretmenler, doğu kurası çekince başlarından aşağı kaynar su dökülmüşe döner?

Ağzından vatan millet lafını düşürmeyen ?delikanlılar?, doğu görevi çıkınca lanet ede ede gider ya da gitmez.

Ama Cihan öğretmen, memleketin sıfır noktasındaki Vatan Toprağı'nda ter döker, vatandaşlık görevini ihmal etmez, yolda kalır, kör olur, kimsenin umurunda olmaz; PKK'nın umurunda olur.

Memleketimin riyakarları durum bu?

Siz ilköğretim çocuklarını sokağa dökün? Vatan, Millet, Sakarya?

Cevheri Güven / Aktifhaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber