Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Gümüşhane, Karaman, Niğde, Burdur, Rize ve Adıyaman'da Covid-19 tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2020 19:30, Son Güncelleme : 20 Ağustos 2020 19:45

RİZE

Rize'nin Güneysu ilçesinde 3 köyde Covid-19 tedbirleri kapsamında karantina uygulamasına gidildi.

Güneysu ilçesine bağlı Kibledağı, Gürgen ve Başköy köylerinde Korona virüs vakalarının artması nedeniyle karantina kararı alındı. Alınan karantina kararı ise bugün itibariyle uygulanmaya başladı. Köylerin ana yolları jandarma tarafından kesilirken, köylere giden yan yollar ise İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından toprak dökülerek kapatıldı. Karantina bölgelerine giriş yerlerinde kontrol yapan jandarma ekipleri vatandaşlara maske dağıtarak kimlik kontrolünün ardından izin belgesi olmayanları geri çeviriyor.

Öte yandan karantinanın ilk gününde vatandaşların büyük bir bölümü evlerinden dışarıya çıkmazken, bazıları ise evlerinin önündeki bağ ve bahçe işlerini yaptığı görüldü.

Karantinaya alınan üç köyden biri olan Gürgen Köyü'nün Muhtarı İsmet Pehlivan yaptığı açıklamada "Karantinaya alındık ama olması gereken bir şeydi. Halk olarak biraz daha duyarlı olsaydık bugün bunları hiç yaşamamış olacaktık. Maalesef şimdi bu sıkıntıları yaşıyoruz. Şimdi yapacak bir şey yok. Kurallara uyacağız, gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da 29 ev karantinaya alındı

Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 29 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, farklı mahallelerdeki 29 evde karantina uygulanmaya başlandı.

BURDUR

Burdur'un Kemer ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Yeni Camii Mahallesi'nde, 8 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması ve temaslı vakaların tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina uygulaması başlatıldı.

Giriş ve çıkışları güvenlik şeridiyle kapatılan mahallede, polis ve sağlık ekipleri önlem aldı.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışma çerçevesinde oluşturulacak izin sistemiyle aksatılmadan kontrollü şekilde yürütülmesine karar verildi.

Öte yandan, Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan pozitif vakaların, gerekli kontrollerinin ardından evde gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Vakalarla teması tespit edilen diğer mahallelerdeki vatandaşların da 14 gün tam ev karantinasına alındığı ve yeni belirlenecek temaslılara aynı uygulamanın yapılacağı belirtildi.

NİĞDE

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Bor Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfsızsıhha Kurulu kararınca Karanlıkdere köyü, artan pozitif vaka ve temas sebebiyle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

İstisnalar haricinde giriş ve çıkışların yasaklandığı köyde, vatandaşların maske kullanması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi ve zorunlu olmadıkça evden çıkmaması istendi.

KARAMAN

Karaman merkeze bağlı Ağılönü köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Ağılönü köyünde bazı vatandaşların Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca, vatandaşların salgından korunması amacıyla köyün tamamında saat 20.00'den itibaren, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanması kararı alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Karantina altına alınan Ağılönü köyüne giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildi. Söz konusu tedbirlere ve kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlarda ise Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü, Gümüşgöze ve Ünlüpınar beldeleri korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü, Gümüşgöze ve Ünlüpınar beldelerinde korona virüs testi pozitif çıkan vatandaşlar ve temaslılarının fazla olması nedeniyle beldeler karantinaya alındı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu köyde bugün saat 20.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanması kararı aldı.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Kelkit ilçesi Söğütlü, Gümüşgöze ve Ünlüpınar beldelerinde pozitif ve temaslı vakaların çokluğundan dolayı virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bu akşamdan itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır" denildi.

Alınan karantina kararıyla daha önce mahalle ve köylerin karantinaya alındığı Gümüşhane'de ilk kez belde düzeyinde karantina tedbiri uygulanmış oldu. Bahse konu beldeler giriş ve çıkışa kapatılırken karantina tedbirlerinin en az 14 gün süreceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber