Polise öfke kontrolü dersi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Miting, gösteri, yürüyüş gibi toplumsal olaylardaki sert müdahaleleriyle gündeme gelen polis memurlarına "öfke kontrolü" konusunda grup terapi düzenlendi. 15 bin polisin görev yaptığı Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde "öfke" ve "agresif davranışlarla" nasıl baş edecekleri anlatıldı.

Özellikle miting, gösteri, yürüyüş gibi toplumsal olaylara müdahale tarzları zaman zaman eleştrilen polislere "NLP" ile öfke kontrolü konusunda grup terapisi düzenlendi. Polislerin aşırı güç kullanmasının önüne geçmeyi amaçlayan NLP terapisi ilk olarak 15 bin polisin görev yaptığı Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yapıldı. Halkla iç-içe olan çevik kuvvet, asayiş ve trafik şubeleri ile karakollarda görevli polislere NLP ile öfke kontrolü konusunda grup danışmanlığı verdi. 3 saat süren, amirlerin de katıldığı 10'ar kişilik grup terapilerinde öfke ve agresif davranışlarla nasıl baş edileceği öğretildi.

ÖFKEYİ DOĞRU İFADE EDEBİLME

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, NLP terapisi öncesi Başkent'in asayiş ve huzurunu sağlayan 15 bin polise bir genelge yayınladı. Yılmaz şunları söyledi: "Doğru bir biçimde ifade edilemeyen öfke, kişilerarası ilişkileri bozabileceği gibi zihinsel ve fiziksel problemlere de yol açabilmektedir. Bu sebeplerle personelimizin öğrendiklerini yaşamlarının her alanında etkin bir biçimde uygulamalarına yardımcı olmak ve öfkeyi doğru ifade etme becerisini kazandırmak amacıyla NLP eğitimleri yapılacaktır."

Kamil ELİBOL /ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber