2 ölümlü kazanın sanığına 3 yıl 4 ay hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da 2 kişinin ölümü, Gürcistan uyruklu 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında ihmali olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle 2 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklu olarak yargılanan K.D. son kez hakim karşısına çıktı. Orhangazi ilçesinde meydana gelen kazada, kullandığı TIR ile Gebze'ye giderken yakıtının bittiğini fark edip, akaryakıt istasyonuna gitmek için kırmızı ışıktan kontrolsüz bir şekilde geçiş yapınca İbrahim ve Fahriye Çalışkan'ın ölümüne, Gürcistan uyruklu Lali Kusatra'nın da yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan

sanık, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Savcı, kavşakta yavaşlamadığı ve geçiş hakkına riayet etmediği gerekçesiyle sanığın cezalandırılmasını ve tutukta kaldığı sürenin de nazara alınarak tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme, 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasından sorumlu tutulan sanığı, önce 4 yıl hapse ardından da indirim maddelerini uygulayarak 3 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Ayrıca sanığın tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber