Ağırbaş, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki atamaları sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 12:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısının kadrolaşmaya tepki göstererek görevinden istifa ettiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, "Milli Eğitim Bakanlığı'na kaç kişi kurumlar arası geçiş yapmıştır? Bu kişiler hangi pozisyonlarda görevlendirilmişlerdir?" diye sordu.

Ağırbaş, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki atamaları gündeme getirerek, "Diğer devlet kurumlarında çalışırken, Milli Eğitim Bakanlığı'na geçiş yapanlardan kaçı daha önce Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmıştır?" sorusunu yöneltti.

DSP'li Ağırbaş, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu bir diğer soru önergesinde de "Diyanet İşleri Başkanlığının kurumlarda kadrolaşmak için geçiş merkezi olarak kullanıldığı" şeklinde basında haberlerin yer aldığına işaret ederek, "Diyanet İşleri Başkanlığından Milli Eğitim Bakanlığı'na kaç kişi kurumlar arası geçiş yapmıştır? Bu kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı'nda hangi pozisyonlarda görevliydiler?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber