'Sahte emeklilik' şebekesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurdukları paravan şirketler aracılığıyla vatandaşları SSK üzerinden sahte belgelerle emekliye ayıran şebekenin uzun süredir aranan firari 4 elemanı yakalandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 yıl önce düzenlediği operasyonda, sözde temizlik ve turizm adı altında kurdukları paravan şirketler aracılığıyla gazetelere ilan verip, sonra da işe aldıkları kişilere SSK üzerinden emeklilik vaat ederek dolandıran şebeke elemanı 5 kişi yakalanmıştı. Operasyon sırasında kaçmayı başaran şebeke lideri Orhan C. ve 4 adamının yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Şebeke tarafından dolandırılan bir vatandaşın ihbarı üzerine zanlıların ikamet ettikleri evler tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Küçükçekmece'de iki ayrı eve düzenledikleri operasyonla şebeke lideri Orhan C. ve 3 adamını yakaladı.

Şebekeye yönelik daha önce düzenlenen operasyonda, bin 613 adet sağlık karnesi ele geçirilmiş, 15'i iş görmezlik raporu çıkartılan toplam 30 kişiyi sahte belgelerle emekli gibi gösterdikleri tespit edilmişti. 'Temizlik' ve 'turizm' adı altında kurdukları 13 ayrı paravan şirket sayesinde sahte belgeler düzenleyen şebekenin, SSK üzerinden emekli gibi gösterilen vatandaşları dolandırıldıkları daha sonra ortaya çıkmıştı. Yapılan tespitlerde vatandaşların 201 bin YTL dolandırıldıkları belirlenmiş, şebekenin emekli olmak istedikleri kişilerden 3 ila 5 bin YTL karşılığında para aldıkları kaydedilmişti.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber