Memur, enflasyon farkını istiyor

Haber Giriş : 08 Kasım 2007 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen, enflasyon hedefi ile çıkan enflasyon arasındaki farkın, kamu çalışanlarına bir an önce ödenmesini istedi.

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, enflasyon hesabının 2 yıldır tutmamasına rağmen bütçe hesaplarının enflasyon hedefine göre yapıldığı öne sürülerek, "Olan memura oluyor, bu hesabın altında kamu çalışanı eziliyor" denildi.

Son 2 ayda zorunlu tüketim harcamaları karşısında memur maaşlarında yüzde 54'e varan oranlarda değer kaybı yaşandığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hükümetin 'ben yaptım, oldu' mantığı içinde yürüttüğü ücret politikaları sonucunda memurlarımızın alım gücü günden güne eriyor. Yalnızca ağustos ayı ile ekim ayı arasında domatese yüzde 54, ayçiçek yağına yüzde 17,6, takım elbiseye yüzde 17,5, beyaz peynire yüzde 8,3, kurşunsuz benzine yüzde 7,2, kiraya yüzde 3,2 oranında zam yapıldı. Ama memur maaşlarına bütün bir yıl için bile bu kadar zam yapılmadı.

Türkiye Kamu-Sen olarak sesleniyoruz, enflasyon hedeflemesi ile çıkan enflasyon arasındaki fark, kamu çalışanlarına bir an önce ödensin. Memur alacaklı durumundan kurtarılsın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber