Savcının bozulan laptopu mahkemelik etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Cumhuriyet Savcısı Okan Kılınç, servise gönderdiği dizüstü bilgisayarının kısa süre sonra ikinci kez arızalanması üzerine kendisinden para talep eden teknik servis yetkililerinden şikayetçi oldu.

Yapılan bilirkişi incelemesinde dizüstü bilgisayarın anakartının değiştirilmediği halde değiştirilmiş gibi gösterildiği ortaya çıkarken, teknik servis yetkilileri hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Okan Kılınç'ın, Adalet Bakanlığı tarafından tahsis edilen dizüstü bilgisayarı, sıvı teması nedeniyle arızalandı. Kılınç, bilgisayarı, İstanbul'daki tamir ve bakımı konusunda anlaşmalı B.G'nin sorumlu olduğu firmaya gönderdi. Teknik servis sorumlusu, sıvı teması nedeniyle klavye ve anakartın arızalandığını ve bunun garanti kapsamı dışında olduğunu ifade etti. Bilgisayarın ankart ve klavyesinin değiştirildiği belirtilirken, savcı Kılınç'tan bin 20 YTL 29 YKr para tahsil edildi.

Kılınç'ın dizüstü bilgisayarı yaklaşık 7 ay sonra yeniden arızalandı. Bilgisayarı yeniden teknik servise gönderen Kılınç'tan bu kez ''bilgisayarınıza ikinci kez sıvı teması olmuş'' denilerek 540 dolar ile KDV talep edildi. Bilgisayarına ikinci kez sıvı teması olmadığını savunan Kılınç, şikayetçi olarak bilirkişi incelemesi istedi.

Bilirkişi incelemesinde bilgisayarın yalnızca klavyesinin değiştirildiği, anakartın ise tamirat gördüğü belirlendi. Yenilenen arızanın, bilgisayarın daha önce tamirat gören kısımlarında tekrarlandığı ifade edildi.

-TEKNİK SERVİS YETKİLİLERİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ-

Teknik servis sorumlusu B.G, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Bilgisayarı başka bir teknik servise gönderdiklerini kaydeden Güvercin, anakart ve klavyenin Kılınç'ın olurunu alarak değiştirildiğini öne sürdü.

Tamiri gerçekleştiren teknik servis yetkilileri M.A. ile N.Y, B.G'nin sorumlusu olduğu servisten gönderilen bilgisayarda anakart ve klavyenin değiştirilerek gönderildiğini savundu.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Erbaş, hazırladığı iddianamede şüpheliler B.G, M.A. ve N. Y. hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis cezası istedi.

Sanıklar hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber