Şehit pilot, son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düşen eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Teğmen Muzaffer Gümüş (24), memleketi Afyonkarahisar'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Teğmen Gümüş'ün cenazesi İzmir'den bugün öğleden önce askeri uçak ile Afyonkarahisar'a getirildi. Cenaze, askeri havaalanından kortej eşliğinde cuma namazı öncesi İmaret Camii'ne getirildi. Törene babası Halil İbrahim, annesi Nursel Gümüş, yakınları, Afyonkarahisar'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, çok sayıda askeri erkan ve yüzlerce vatandaş katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu ve Vali İmga'nın başsağlığı dilediği şehit babası ayakta güçlükle durdu.

Cuma namazı kılındıktan sonra şehit için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Gümüş'ün öz geçmişi okundu. Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Afyonkarahisar İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu'nun duasından sonra şehidin tabutu askerlerin omuzunda top aracına götürüldü. Top aracıyla bir süre götürülen cenaze daha sonra ambulansa kondu ve Hava Şehitliği'ne götürüldü. Şehit Gümüş gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber