Kaymakamlıktan, 100 öğrenciye 100 altın uygulaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Zenci olduğumu aynaya baktığımda hatırlıyorum'?.

Birecik Kaymakamlığı'nın 2 yıldır sürdürdüğü kitap okuma kampanyasının bu ayki konuğu gazeteci yazar Tayfun Talipoğluydu?

Birecik Kaymakamlığı tarafından her ay düzenlenen ?Oku Kitabını Al Cumhuriyet Altınını' kampanyası hız kesmeden devam ediyor?.

Birecik genelini kapsayan toplam 100 okul ve bu okullarda öğrenim gören en çok kitap okuyan toplam 100 öğrenciye ödül olarak dağıtılan Cumhuriyet altınları ve çeşitli armağanlar düzenlenen törenle dağıtıldı?

Törene usta gazeteci Tayfun Talipoğlu onur konuğu olarak katılırken tüm öğrencilerin usta gazeteci etrafında sevgi yumağı oldukları gözlendi?

Altın dağıtım törenine Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel ve eşi Handan Sonel'e tüm öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken Kaymakam Sonel davetlilere hitaben yaptığı konuşmada ?Bu cennet vatanımızın güzide bir köşesi olan Birecik'te görev yapmak kıvancı içindeyiz.Göreve geldiğiz günden bu güne eğitim öncelikli hedefimiz olmuştur.

Öğrencilerimizin ve toplumumuzun en büyük eksikliklerinden olan kitap okuma alışkanlığı konusunda biraz olsun vatandaşlarımızı teşvik etmek ve kitap okuma alışkanlığını tüm vatandaşlarımıza kazandırmak için her ay düzenlediğimiz ?Oku kitabını al Cumhuriyet altınını' kampanyamız hızla devam edecektir.

Bu gün burada bu sebeple toplandığımız için çok mutluyuz.Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza buradan teşekkür ederim.Öğretmeni,öğrencisi ve diğer tüm idarecileri ile üstün gayretler gösteren Milli Eğitim camiasına teşekkür ederim.El birliğiyle ülkemizi en ileri seviyelere çıkarmak ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim görmelerini sağlamak için hep birlikte hiç durmadan çalışmalara devam edeceğiz.Çağımız bilgi çağı daha çok öğrenmek ve bilgi toplumu olmak zorundayız.Bilgi toplumu bilge toplumlar doğurur. dedi.

Törene onur konuğu olarak katılan usta gazeteci Tayfun Talipoğlu davetlilere hitaben yaptığı konuşmada Türk toplumunun sahip olduğu değer yargıları ve kültürel zenginliklerinden bahsederek öğrencilerle bir anısını paylaştı. ?Bir haber dönüşü mola vermek için durduğum bir yerleşim biriminde zenci tabir edilen kapkara bir vatandaşımızı gördüm,merak edip o vatandaşımızla sohbet etmek için yanına gittim.Bana kısaca nereden geldiklerini atalarının daha önce nerede yaşadığını anlattı.Kendisine zenci olduğu için herhangi bir zorlukla karşılaşıp karşılaşmadığını sordum.Zenci vatandaşımız tebessüm ederek bana Tayfun bey ben zenci olduğumu bir tek aynaya baktığımda hatırlıyorum diyerek Türk Milletinin ne kadar demokrat ve üstün hoşgörü ve insan sevgisi ile dolu olduğunun göstergesidir diyerek bulunduğumuz coğrafyanın kıymetini bilmek gerekir.Buradaki idarecilerimiz gerçekten zor koşullar altında en iyisini yapma gayretinde bunu görmek ve yaşamak en büyük mutluluktur.' dedi.

Daha sonra öğretmenler tarafından tespit edilen en çok kitap okuyan 100 öğrenciye Cumhuriyet altını dağıtım merasimi yapıldı.

Birecik Kaymakamlığı tarafından her ay düzenlenen törenlere daha öncede Prof. Dr. Ahmet Mete IŞIKARA,Ediz HUN,Rasim ÖZDENÖREN,Ferdi TAYFUR,Savaş Ay gibi kendi alanlarında başarılı ve örnek şahsiyetlerin Birecik'e konuk edildikleri bundan sonrada topluma mal olmuş örnek şahsiyetlerin davet edilerek kampanyaya devam edileceği bildirildi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber