Üniversite öğrencileri gelecekten umutsuz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzünü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Türkiye Personel Yöneticileri Derneği (PERYÖN) tarafından üniversite öğrencileri üzerinde yapılan bir ankette öğrencilerin geleceklerinden karamsar olduğu ortaya çıktı.

YYÜ öğrencileri üzerinde yapılan anket sonucuna şaşırdıklarını belirten PERYÖN Genel Koordinatörü Özlem Helvacı, öğrencilerin tümünün geleceğinden karamsar olduğunu söyledi. Helvacı, "Çocukların kesinlikle ne yapacakları konusunda her hangi bir fikirleri yok. İlk defa bir üniversite ile çalışıyoruz. İlk etapta tercih ettiğimiz yer Van oldu. Düşündüğümüz zaman bölgesel olarak YYÜ'nün öncelikli olarak alınmasının sebeplerinin başında birçok etken var. Burada istihdamı sağlayacak bir sanayi yok. KOBİ'ler ve belli kurumlar var. Bu yüzden bizim için öncelikli bir üniversite. Anket sonuçları çok şaşırtıcı. Bunların tamamına yakınının kafaları çok karışık. Çok umutsuzca cevap vermeleri bizi çok şaşırttı. Güveni içinde hissedememişler. İş anlamında insanlar öncelikli olarak üniversiteye bakmıyorlar. 300 öğrenci üzerinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik anket yapıldı. Şaşırdığımız kısım hepsinin geleceğine umutsuz bakması" dedi.

Üniversitede Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin burslu öğrencileri olduğuna değinen Helvacı, projenin çıkış noktasının bu burslu öğrencilerle başladığını ifade etti.

Burslu öğrenciler ile ilgili neler yapabilecekleri konusunda dernek ile konuştuklarını belirten Helvacı, daha sonra burslu öğrencilere yönelik bir program başlattıklarını kaydetti.

Helvacı, "Yaptığımız anketlerde gördük ki burada artık sadece eğitim fakültesinde değil, diğer fakültelerden de oldukça talep var. Eksiklikler var. Ankette çocukların kafaları çok karışık. Mezun olduktan sonra ne yapacağını bilmiyor. Doğudaki üniversitede okuduğu için kendisi ile ilgili bazı yetersizlikleri düşünüyor. Ülke geneli anlamında biz oturup işbirliği yaptık. Birincisi bilgisayar laboratuarı kurmanın çok doğru olduğuna karar verdik. Çünkü onların dışa çılan penceresi. İnternette nerede ne olduğunu, bunları görebilmeleri çok önemli. Çünkü kendilerine olan güvenlerini kazanmaları gerekli. Öncelikle bunu nasıl temin edebiliriz dedik ve TURKCEL ile görüştük. TURKCEL'de bize bu desteği verebileceğini söyledi. İlk etapta 50 bilgisayarla başladık. Sonrasında online sistemi kurulacak ve Mart ayında faaliyete geçecek. Online eğitim sisteminde belli bir süre şifreler açılacak ve çocuklar burada özgeçmişlerini, mülakata hazırlanma gibi uzaktan eğitimle yapılacak bazı programlara katılacak. Onların kişisel eğitimlerini nasıl sağlayabiliriz. Kendilerini tanımaları çok önemli. Hem kafa karışıklığını ortadan atabilmeleri için, hem de başvuruları nasıl yapabilirler diye seminer düzenliyoruz. Seminerleri düzenli olarak tekrar etmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber