Ataması yapılan 4 kaymakam görevine başladı

Görev değişikliği nedeniyle yerleri değiştirilen kaymakamlar görevlerine başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2020 22:45, Son Güncelleme : 14 Eylül 2020 23:12
Ataması yapılan 4 kaymakam görevine başladı

MALATYA

Pütürge Kaymakamı iken FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan Barbaros Akbulak'ın yerine atama yapıldı. Pütürge İlçesi Kaymakamlığına Batuhan Taşgın getirildi.

13 Temmuz 2020 tarih ve 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı sonucu Pütürge Kaymakamı iken Mardin Vali Yardımcılığına tayin olan Kaymakam Recep Aydın'dan boşalan Kaymakamlık görevine atanan ve 30 Temmuz 2020 tarihinde ilçeye gelip görevine başlayan Barbaros Akbulak, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındı.

Akbulak'ın yerine Batuhan Taşgın getirildi ve göreve başladı. Pütürge Kaymakamlığına atanan ve göreve başlayan Batuhan Taşgın yaptığı açıklamada, "T.C. İçişleri Bakanlığımızın görevlendirmesiyle 11 Eylül 2020 tarihi itibarıyla Pütürge Kaymakamlığı görevine başlamış bulunmaktayım. Görev süremiz boyunca Anadolumuzun kadim ilçelerinden Pütürge'de tüm kamu kurum ve kuruluşları ve toplumumuzun her kesimiyle istişare içerisinde, vatanımız ve milletimiz uğruna en hayırlı hizmetleri hep beraber verebilmek, temel hedefimiz olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kaymakamlığımız, emrindeki kuruluşlarla vatandaşlarımızın her türlü istek ve talepleriyle mesai kavramı gözetmeksizin ilgilenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızı en içten dileklerimle selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

1992 yılında İstanbul'da doğan Taşgın, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Taşgın, 24 Temmuz 2017 tarihinde Yalova Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Yalova/Çınarcık ve Rize/Ardeşen'de Kaymakam Refikliği stajlarını tamamlayan Taşgın, Kaymakam Vekaleti stajını Aksaray/Ağaçören ve Karaman/Başyayla'da tamamladıktan sonra İngiltere/Sheffield'da 8 ay süresince İngilizce öğrenimine devam etti. Hali hazırda İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tezli yüksek lisans eğitimine devam den Taşgın, ileri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca biliyor. 5 Mayıs 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 2020/180 Kararı ile Karaman ile Ermenek Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Batuhan Taşgın, İçişleri Bakanlığının görevlendirmesiyle 11 Eylül 2020 tarihi itibariyle Malatya'nın Pütürge Kaymakamı olarak görevine başladı.

BATMAN

Batman'ın Sason İlçe Kaymakamı olarak atanan Samet Serin, yeni görevine başladı.

Görevden alınan Abdullah Özadalı'nın yerine Sason Kaymakamı olarak atanan Samet Serin, görevine başladı. Yeni görev yerinde ilk olarak şehit yakınlarını kabul eden Kaymakam Serin, Sason'da vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek ve devletin hizmet anlayışını ilçedeki en ücra köylerine de taşımak için yoğun çaba sarf edeceğini söyledi.

DENİZLİ

Çameli'nin ilk kadın kaymakamı olan Didem Dinç Özay, Muğla Kavaklıdere kaymakamlığına atandı. Çameli Kaymakamlığına ise Pazarlar İlçe Kaymakamlığı görevi yürüten Kerem Yenigün atandı.

Denizli'nin Çameli ilçesinin ilk kadın kaymakamı olarak tarihe geçen Didem Dinç Özay, yaklaşık 16 aylık görevin ardından Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kaymakam olarak atandı. İlçede turizmi geliştirmek, eğitim seviyesini yükseltmek ve kadın istihdamını artırmak amacıyla birçok çalışmaya imza atan Özay, önümüzdeki günlerde görevinden ayrılarak yerine Kütahya'nın Pazarlar İlçe Kaymakamlığı görevini yürüten Kerem Yenigün atandığı öğrenildi.

AYDIN

Bozdoğan Kaymakamı olarak görev yaparken Aksaray Vali Yardımcılığına atanan Yasin Ardıç ilçeye veda ederken yeni Kaymakam Soner Divli görevine başladı.

Yaklaşık bir yıldır Bozdoğan Kaymakamlığı görevini yürüten Yasin Ardıç için Aksaray Vali Yardımcılığına atandı. Kaymakam Ardıç için ilçede veda yemeği düzenlendi. İlçe protokol üyelerinin katıldığı yemekte konuşan Ardıç, "28 Ekim 2019 dan bu yana yürütmekte büyük onur ve gurur duyduğum Bozdoğan Kaymakamlığı görevime, oluşan ihtiyaçtan, devletimizin ve bakanlığımızın tensipleri ile Aksaray Vali Yardımcısı olarak görevlendirilmemden dolayı veda ediyorum. Bozdoğan'da görev yaptığım yaklaşık 11 aylık süre zarfında Bozdoğanlı hemşehrilerimizle karşılıklı derin bir muhabbet kurduk. Bozdoğan halkı gerçekten çok misafirperver ve samimi bir duruşun sembolüdür. Görev yaptığım süre boyunca Bozdoğan'da çalışmaktan ve Bozdoğan'a hizmet etmekten şeref ve mutluluk duydum. Asil olarak ilk görev yaptığım ilçe olması ve halkımızın teveccühünden dolayı Bozdoğan'ı asla unutmayacağımı ifade etmek istiyorum. Bilmenizi isterim ki gittiğimiz yerde sizler için her zaman açık bir kapı olacaktır. Görev yaptığım süre boyunca ilgilerinden dolayı Başta Bozdoğanlı hemşehrilerim olmak üzere, Bozdoğan için birlikte çalıştığımız herkese teşekkür bir borç bilirim. Allah'a Emanet olun" dedi.Konuşmanın ardından ilçe protokolü tarafından Ardıç'a ilçede görev yaptığı sürenin anısına teşekkür plaketleri takdim edildi.

İlçeden uğurlanan Yasin Ardıç'ın yerine atanan Soner Divli ise görevine bugün itibari ile başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber