İşçi emeklileri 'iyileştirme' istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, 2008'in ilk 6 ayı için öngörülen yüzde 2'lik artışın emeklileri "hayal kırıklığına uğrattığını" ifade ederek, "Hükümetten mevcut emekliye bir iyileştirme yasası çıkartılmasını ve intibaklarımızın yapılmasını istiyoruz" dedi.

Çalışkan, dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçim sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008 yılında emekliye daha fazla ücret artışı yapılacağını açıkladığını, buna karşın Bütçe Kanun Tasarısı'nda 2008'in ilk 6 ayı için yüzde 2'lik bir artış öngörüldüğünü hatırlattı.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine 10 YTL'lik artış getiren bu oranı asla kabul etmediklerini ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

"Emeklinin temel gıdası ekmeğe yüzde 20, akaryakıta haftalık zamlar uygulanırken, elektrik, gaz zamları kapıda beklerken emekliye bu zammı reva görmek sosyal adalet ilkeleriyle bağdaşır mı? Hükümetimizden derneğimizin hazırlayıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmuş olduğu, hizmet ve ödenen prime dayalı taslak incelenerek mevcut emekliye bir iyileştirme yasası çıkartılmasını ve intibaklarımızın yapılmasını istiyoruz. Emeklilerin bir 5 yıl daha bekleyecek sabrı kalmamıştır."

İşçi emeklilerinin mağduriyetlerinin yüzdelik artışlarla çözülemeyeceğini kaydeden Çalışkan, özellikle 2000 yılı öncesi emeklilerin mağduriyetlerini giderecek intibak yasasının bir an önce çıkartılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber