'Burası okul mu toplama kampı mı?' haberine gelen tepkiler

Radikal gazetesinin Cuma günü sürmanşetten yayımladığı habere, sitemiz üyesi öğretmen başta olmak üzere herkesimden tepki geldi. "Müdür sabahları elinde makas içitimada" spotu ile yayımlanan haberde; kontrolün yapılma şekli eleştirilirken, konunun disiplin boyutune hiç değinilmemesi en çok eleştirilen konu oldu. Konuya dair yayımladığımız koşullu ankete katılan site ziyaretçileri de, okullardan uygulanan kılık kıyafet kontrolünü doğru bulduğunu belirti. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Radikal gazetesinin Cuma günü yayımladığı haberin spotunda şu cümleler bulunmaktaydı: "Yıl 2007, bir okul önü.
Öğrenci kuyrukta, öğretmen kıyafet kontrolünde. 26 yıllık yönetmeliğe 'aykırı' kıyafetler toplanıyor, saçlar makasla kırpılıyor.
Öğrenciler bir telaş içinde, kimi kravatını bağlamaya çalışıyor, kimi saçını topluyor. Çünkü okul girişinde kalabalık bir öğretmen grubu bekliyor onları. Kıyafet ve saç kontrolünden geçiyorlar. 26 yıllık bir yönetmelikle öğrencilerin kılık kıyafetlerinin denetlendiği ilköğretim ve liselerde, öğretmenlerin denetim yöntemleri ve cezaları bir türlü değişmiyor. Gençler hâlâ pedagojik olmayan yöntemlerle uyarılıyor ve cezalandırılıyor."

Saçını düzelten kız öğrencinin "nefret ediyorum" şeklindeki öfkesini gazetenin ilk sayfasında spot olarak kullanan Radikal gazetesi, sitemiz ziyaretçilerince en çok, konunun disiplin boyutunu ihmal ettiği veya görmezden geldiği gerekçesiyle eleştirildi.

Öğrencilerin şımarıklığının, terbiyesizliğinin, kural tanımazlılığının sık sık örnek olarak verildiği yorumların neredeyse tümü okul yönetiminin bu uygulamasını destekler yöndedir.

Diğer taraftan, Cuma günü yayımlanan ve "MEB'e bağlı okullardaki kıyafet kontrolünü uygun buluyor musunuz?" şeklindeki anket sorusuna 2 gün içinde toplam 10 bin kişi katıldı. Katılanların yüzde 68'i uygulamaları doğru bulduğunu belirtmiştir. 4500 civarında öğretmenin oy kullandığı ankette 3100 öğretmen uygulamaların doğru olduğunu belirtirken, 1487 öğretmen ise uygulamayı yanlış bulduğunu belirtmiştir.

Öğretmenler dışında kalan velilerin değerlendirmeleri de (kamu personeli olanlar ve olmayanlar dahil) öğretmenler gibi oldu. velilerin yüzde 65'i uygulamları doğru bulduğunu belirtmiştir.

Anket sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber