Milli Eğitim Bakanlığı SBS'ye ilişkin bir genelge yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte genelgenin satır başları:

1) Seviye Belirleme Sınavları (SBS): Her yıl ders kesiminden sonra 6., 7. ve 8. sınıflarda, öğrencinin derslerden, o yılın öğretim programlarında belirtilen kzanımları elde etme seviyesinin ölçüleceği ve türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil testlerinden oluşan merkezi sınavlardır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait sorular Sosyal Bilimler testi içinde sorulacaktır. Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olanlar için aynı sayıda alternatif sosyal bilgiler testi soruları bulundurulacaktır.

Bu sınavlar, bir yarışma ve sıralama amacına yönelik olmayan, öğrencinin, öğretim programlarında hedeflenen kazanımları elde etme seviyesinin ölçülmesine yönelik sorularla yapılacaktır.

2) Yıl sonu başarı puanı: Her öğrenci için derslerin ağırlıklı yıl sonu puanları toplamının o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölümü ile elde edilen puandır.

3) Davranış puanı: Öğrencinin; ders yılı sonunda, okul içindeki davranış, beceri, tutum ve değer kazanımları ile ilgili olarak belirlenen ölçütlere göre derse giren öğretmenleri tarafından takdir edilen puanların ortalamasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber