Kapkaççıya 10 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 17:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya'nın Alanya ilçesinde motosikletle kapkaççılık yaptıkları ve çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları gerekçesiyle 6 ay önce yakalanan iki kişiye 10'ar yıl hapis cezası verildi.

Haklarında 18 ayrı dava zanlıların önceki iki ayrı davadan ise 14'er yıl hapis cezası bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, İsmail Özkaraman (25) ve Aziz Erturhan (29), geçen Nisan ayında çevre yolundaki bir alışveriş merkezinden çıkan İsveçli Sant Camila'nın çantasını alıp kaçtıkları iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, zanlılara, ''kapkaççılık'' ve direnen kadın turisti yerde sürükleyerek çantasını zorla aldıkları için ''yağmacılık'' suçlarından 10'ar yıl hapis cezası verdi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsmail Özkaraman ve Aziz Erturhan'ın olaydan 15 gün sonra yakalandığını, zanlıların önceden de birçok hırsızlık, kapkaççılık ve yağmalama suçuna karıştıklarının belirlendiğini ve haklarında 18 ayrı dava açıldığını bildirdi.

Yeldan, zanlıların geçen günlerde sonuçlanan iki ayrı davada da 14'er yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını, 15 ayrı dosya nedeniyle yargılanmalarına devam edileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber