Jandarmadan rüşvet alan Başhekim ile ilgili açıklama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tutuklanan Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Talip Baştürk'ün, rüşveti kendilerini ihaleye girecek firma görevlisi olarak tanıtan jandarma istihbarat elemanlarından aldığı açıklandı.

Malatya İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince yapılan açıklamada, gelen bir ihbar mektubunda yer alan Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Talip Baştürk'ün 2 yıl süreli yemek ihalesinden dolayı parasal beklenti içerisinde olduğu iddiası üzerine mahkeme kararıyla izleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, kendilerini ihaleye girecek firma görevlisi olarak tanıtan İl Jandarma Komutanlığı istihbarat görevlileri ile ön görüşme yapan Başhekim Dr. Talip Baştürk'ün ihaleyi verme karşılığında ihale tutarının yüzde 15'i olan yaklaşık 125 bin YTL parayı rüşvet olarak istediği, görüşme sonunda başhekimin avans olarak kendisine verilen seri numaraları alınmış 5 bin YTL para ile birlikte olayı takip eden diğer jandarma İstihbarat görevlileri tarafından suçüstü yakalandığı kaydedildi.


Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi rüşvet aldığı iddiası ile çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimi A.T.B., jandarma tarafından yapılan bir operasyon ile rüşvet almak suçlaması ile gözaltına alındı. Yeşilyurt Adliyesi'ne getirilen A.T.B., nöbetçi savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. A.T.B. mahkeme tarafından tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

A.T.B., hastane bilgi işlem işlerini yapan bilgisayar firması yetkililerinden 5 bin YTL rüşvet almakla suçlandı.

Başhekim A.T.B., savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine iftira atıldığını söyledi.

A.T.B. nin avukatı Umut Yalçın ise olayın tamamen bir komplo olduğunu ileri sürdü. Yalçın, olayın her kamu görevi yapan kişinin başına gelebilecek türden olduğunu belirterek, müvekkilinin üzerinde bir para bulunmadığını kaydetti.

Yalçın, "Müvekkilim başhekim olarak bulunduğu hastanede işini gereği gibi yapmayan şirketin sözleşmesini feshedince şirket tarafından kendisine yönelik böyle bir komplo yapılmıştır. Bu en kısa zamanda ortaya çıkacak ve biz ilgili şirket hakkında gerekli maddi manevi davaları açacağız." dedi.

Umut Yalçın, ortada alınan bir para bulunmadığını da ifade ederek, "Bir kamu görevlisinin önüne defteri koyarsanız içinde de para olursa bunu kamu görevlisinin bilmesi mümkün değil. Defteri bırakıp kalkıyorlar ardından jandarma olaya el koyuyor. Defterin içinde para olduğu bile sonradan anlaşıldı. En kısa sürede gereğini yapacağız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber