Mehmetçik Vakfı'nın kurban bedeli 230 YTL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatanın ve ulusun güvenliği, huzuru ve refahı için şehit olan Mehmetçiklerin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlayan TSK Mehmetçik Vakfı, vekaleten kurban kesimi kapsamında bu yıl da vatandaşların bağışlarını alacak.

Vekaleten kurban bağışlarını 1996 yılından beri kabul eden Vakıf, bu yılki kurban bedelini 230 YTL (190 ABD doları/135 Avro) olarak tespit etti.

Vakıf, 20-23 Aralık tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde banka hesaplarına 19 Aralık Çarşamba günü saat 12.00'ye kadar kurban bağışlarını kabul edecek. EFT ile yapılacak bağışlar için ise son tarih 18 Aralık Salı günü saat 16.00 olarak belirlendi. Vakfın internet sitesi ile Vakıf Genel Müdürlüğü'ne ise 20 Aralık Perşembe günü saat 16.00'ya kadar bağış kabul edilecek. Yurt dışı havale ve EFT'lerin de en geç 17 Aralık Pazartesi günü saat 16.00'ya kadar yapılması gerekiyor.

Vekaleten kurban bağışı kampanyasına ilişkin afişler hazırlayan TSK Mehmetçik Vakfı'ndan konuya ilişkin yapılan duyuruda, faaliyetin, modern tesislerde hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli huzurunda, veteriner denetiminde, noter gözetiminde, din görevlisi nezaretinde, dini vasıflara uygun kurbanlıklar seçilerek yapılacağı belirtildi.

Buna göre, kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi yakınlarına dağıtılacak, büyük bir bölümü ise ekonomik olarak değerlendirilecek. Bu yıl kurban bedeli 230 YTL (190 ABD doları/135 avro) olarak alınacak.

Kurban bağışında bulunmak isteyenler; kurban bedelini belirlenen banka hesap numaralarına yatırabilecekleri gibi, Ankara'da bulunan vakıf genel merkezine, İstanbul, İzmir, Adana ve Samsun'da bulunan temsilciliklere, Ankara'daki Mehmetçik Sigorta LTD. ŞTİ. ile İstanbul Kurtköy ve Maslak'taki Mehmetçik Vakfı akaryakıt istasyonlarına makbuz karşılığı yatırabilecek.

Vakfın "www.mehmetcik.org.tr" internet adresinden de kredi kartı ile on-line bağış yapılabilecek.

Kurban bağışı ortak hesap numaraları

TSK Mehmetçik Vakfı'nın kurban bağışı ortak hesap numaraları ise şöyle:

YTL İçin Hesap No: 1996

ABD Doları İçin Hesap No: 1997

AVRO İçin Hesap No: 1998

Bağışların yapılabileceği banka şubeleri ise şunlar:

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Tandoğan Şubesi,

Türkiye Vakıflar Bankası Hava Kuvvetleri Şubesi,

Türkiye Halk Bankası Meşrutiyet Şubesi,

Türkiye İş Bankası Balgat Şubesi,

Türkiye Garanti Bankası Yenişehir Şubesi,

OYAK Bank Çankaya Şubesi,

Türk Ekonomi Bankası Balgat Şubesi,

Finansbank Necatibey Şubesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber