TÜKDER: Telekom faturanızı ödemeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketicileri Koruma Derneği yaptığı açıklamada; tüketicileri, Telekom grevi yüzünden alamadıkları hizmetin faturasını ödememeye çağırdı.

Türk Telekom'daki grev nedeniyle telefon ve internet hizmetlerinin aksadığına dikkat çeken Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz; "Grev nedeniyle yeni abonelerin telefonları günlerdir bağlanmıyor. Faturaları zamanında tahsil edilmediği gibi bu nedenle haksız yere gecikme faizi ödeyen vatandaşlarımız hizmetini alamadıkları aylara ait faturaları ödemesinler" dedi.

Grev nedeniyle çok sayıda tüketiciden konuyla ilgili şikayet aldıklarını vurgulayan TÜKDER Başkanı Fikri Karagöz, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom ile işçilerin anlaşmazlığının faturasının tüketiciye çıktığına dikkat çekti. Faturaların tahsilinden ötürü gecikme faizi ödeyenler ve telefonları arızalı olduğu için internet hizmetinden yararlanamayanların, hizmetini almadıkları aylara ait faturaları ödememeleriniisteyen Karagöz; "Türk Telekom, ayıplı hizmet vermektedir, derhal gerekli önlemleri almalı ve tüketicilerimizi mağdur etmemelidir" dedi.

KAYMAKAMLIKTAN ÜCRET İADESİ TALEBİ YAPILABİLİR

Açıklamasında; "Faturaların tahsilinden ötürü gecikme faizi ödeyenler ve telefonları arızalı olduğu için internet hizmetinden yararlanamayanlar, hizmetini almadıkları aylara ait faturaları ödemesinler. Şayet ödemek zorunda kalırlarsa ikamet ettiği kaymakamlıklardaki hakem heyetlerine başvurarak ödedikleri ücretlerin iadesini isteyebilirler" uyarısında bulunan Karagöz, "Haberleşme bir ülkenin en önemli can damarlarından ve stratejik önemi olan hizmetlerindendir. Onun için Telekom özelleştirilmemeliydi. Hele hele yabancılara hiç satılmamalıydı. Bu nedenle biz haberleşmenin özelleştirilmesine defalarca karşı çıktık." görüşünü de dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber