Kılıçdaroğlu: Suriyedeki Türkmenlere Atatürk'ün nutkunu gönderdik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelttiği 'milliyetçilik' eleştirilerine cevap verdi. Iraklı ve Suriyeli Türkmenlere CHP'nin sahip çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Sayın Bahçeli bilsin. Iraklı Türkmenlere de Suriyeli Türkmenlere de biz yardım yaptık. TIR'lar dolusu hem de. Arapça Nutuk gönderdik' diye konuştu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2020 14:50, Son Güncelleme : 13 Ekim 2020 15:54
Kılıçdaroğlu: Suriyedeki Türkmenlere Atatürk'ün nutkunu gönderdik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine 10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı'nda düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya değinerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Ankara'da 5 yıl önce bir terör saldırısı oldu. 102 kişi hayatını kaybetti. Hala olay aydınlatılmış değil. Biz nereden gelirse gelsin terörü bir insanlık suçu olarak görüyoruz" dedi.

Bu sırada bir hata yaparak 10 Ekim yerine 10 Kasım tarihini veren Kılıçdaroğlu, "Terörist eline silah alıp masum insanları öldürüyorsa teröristtir. İnsanların inançlarına saygı göstereceğiz ama terör, terördür. 10 Kasım'da yaşanan terörün kimlerden, nerelerden, nasıl kaynaklandığının ortaya çıkarılması devletin görevidir. Teröre karşıysanız bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarın kardeşim" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Suriye'deki Türkmenlere yapılan yardımı anlatırken, "Biz Suriye'deki Türkmenlere Atatürk'ün arapça nutkunu gönderdik" dedi...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber