Baykal'ın sağ kolu gidiyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de Eşref Erdem krizi

Partideki tüm görevlerinden istifa kararı alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem bugün açıklama yapacak

CHP'de Çankaya ilçe başkanlığındaki gece operasyonunun ardından başlayan gerginlik, MYK toplantısına da yansıdı. Erdem ile Genel Sekreter Önder Sav'ın karşılıklı sert tartışmalarına müdahale eden Deniz Baykal'ın Sav'dan yana tavır koyması Erdem'i istifa noktasına getirdi.

Tartışmaların üzerine MYK toplantısını terk eden Eşref Erdem dün odasını toplattı. Erdem'in yakın çalışma arkadaşları Fuat Çay ve Mahmut Yıldız'ın da istifayı tartıştıkları öğrenildi. Erdem ekibinde bardağı taşıran son damla ise Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özpolat'ın kızı ve eşinin parti üyeliklerinin, genel sekreterlik tarafından silinmesi oldu.

Kesinlikle dönmem

CHP'li yöneticiler dün bütün gün Eşref Erdem'e ulaşarak, istifasını engellemeye çalıştılar. Tefonlarını kapatan ve evinde de olmayan Erdem, VATAN'ın sorusu üzerine, yaşanan tartışmalardan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Erdem, ?Artık yapacak bir şey yok. Ben partime zarar vermek istemiyorum. Kararım kesindir. Kati surette bu karardan dönmeyeceğim? dedi. Daha önce de iki kez istifanın eşiğine gelen Erdem Baykal tarafından ikna edilmişti.

Haber: Ali ÖZTUNÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber