Kritik şura haftaya

Haber Giriş : 19 Kasım 2007 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura, yılın ikinci toplantısını 29-30 Kasım tarihinde yapacak. Kuzey Irak'tan kaynaklanan terörü sona erdirmek için sınır ötesi operasyonun tartışıldığı günlerde yapılacak toplantıda alınan kararları ilk defa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onaylayacak. Açılışına Cumhurbaşkanı Gül'ün katılacağı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı toplantılarda, bölücülük, irticai faliyetler ve TSK'yı küçük düşürücü hareket ve davranışlarda bulunanların durumları değerlendirilirken, ayrıca Şura üyelerine ?Terör ve Bölgesel Çatışma Riskleri? konusunda hazırlanan bir brifing verilecek.

Ağustos Şurası'ndan sonra gelişen durum ve olayların değerlendirildiği yılın ikinci Yüksek Askeri Şura toplantısı 29-30 Kasım 2007 tarihinde yapılacak. Ağustos ayında Yüksek Askeri Şura kararıyla 10'u irticai faaliyetlerde bulundukları, 13'ü de TSK'nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu davranışları gerekçe gösterilerek toplam 23 askerin ordu ile ilişiği kesilmişti. Bu defaki Şura'da 28 dosyanın ele alınacağı ifade edilirken, ihraç sayısının bir öncekinden daha az olması bekleniyor.

Başbakan ve Milli Savunma Bakanı da her zamanki gibi ihraçlara yargı yolu kapalı olduğu gerekçesiyle muhalefet şerhi koymaları beklenirken, bugüne kadar katıldığı toplantılarda muhalefet şerhi koyan ve ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla toplantıya katılacak olan Abdullah Gül'ün nasıl bir tutum takınacağı bilinmiyor. Ancak Gül'ün teamüller gereği kararları onaylanmasının ardından yayınlanması bekleniyor.

Dosyaların görüşülmesinin ardından Genelkurmay Personel, Harekat ve İstihbarat Başkanlıkları tarafından ?Terör ağırlıklı bölgesel çatışma riskleri? konulu hazırlanan kapsamlı bir brifing de katılımcılara sunulacak. Bölücü terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki faaliyetleri, Irak, İran, Suriye, Filistin-İsrail ve Kafkaslar'daki gelişmeler de değerlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber