Türkiye Emekli Subaylar Derneği: Holding kurma projemiz yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, "TESUD'un ileriye yönelik Holding kurulması ile ilgili bir projesinin kesinlikle bulunmadığını" bildirdi. Küçükoğlu, Genelkurmay Başkanlığı ile TESUD arasında herhangi bir emir komuta ve organik bağ mevcut olmadığını, OYAK ile TESUD arasında da hiçbir bağlantı ve karşı duruş bulunmadığını da kaydetti.

Küçükoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "General Holding" başlıklı haberde, TESUD'un faaliyetleri kapsamında yayınlanan haberin bazı bölümlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bu haberle ilgili hiçbir basın kuruluşuna ve basın mensubuna bu tür açıklamada ve beyanatta bulunmadığını kaydeden Küçükoğlu, "TESUD'un kısa, orta ve uzun vadede hayata geçireceği projelerde Genelkurmay Başkanlığı'ndan ve OYAK'tan hiçbir destek ve yardım öngörülmemiştir ve planlanlamamıştır" dedi. Küçükoğlu, şunları kaydetti:

"TESUD'un ileriye yönelik Holding kurulması ile ilgili bir projesi kesinlikle bulunmamaktadır.

Söz konusu basın kuruluşunun bu haberi, TESUD web sitesinde yer alan bilgilerin yanlış ve maksatlı yorumlanması neticesinde konular saptırılarak talihsiz bir haber olarak yayınlandığı değerlendirilmektedir.

Genelkurmay Başkanlığı ile TESUD arasında herhangi bir emir komuta ve organik bağ mevcut değildir. Ayrıca OYAK ile TESUD arasında da hiçbir bağlantı ve karşı duruş bulunmamaktadır.

TESUD, 2847 sayılı kanun ve 52 sayılı dernekler kanunu hükümleri ve onaylanmış TESUD tüzüğünün verdiği yetkilere göre faaliyetlerini sürdüren demokratik bir sivil toplum örgütüdür. Üyelerine ve topluma hizmet için kendi kaynakları ve kararları ile birçok önemli açılımlar yapmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber