Eğitim-Sen: Bütçeden eğitime ayrılan payın artırılmasını istedi

Haber Giriş : 20 Kasım 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e eğitimle ilgili olarak bütçeden ayrılan payın yetersizliği, istek dışı görev yeri değişiklikleri ve eğitimcilere açılan soruşturmalar konusundaki taleplerini iletti. Dinçer, "Bütçeden eğitime ayrılan payın yetersizliği en önemli eğitim sorunlarını çözümsüz bırakmakta bu alandaki iyileştirmelerin sürekli ertelenmesine yol açmaktadır" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e Eğitim-Sen tarafından hazırlanan ?Nitelikli Eğitim Nitelikli Öğretmenle Mümkündür? başlıklı raporu sundu. Dinçer, Bakan Çelik'e eğitimle ilgili olarak bütçeden ayrılan payın yetersizliği, istek dışı görev yeri değişiklikleri ve eğitimcilere açılan soruşturmalar konusundaki taleplerini iletti.

Dinçer, Bakan Çelik'i makamında ziyaret ederek, Eğitim-Sen tarafından hazırlanan ?Nitelikli Eğitim Nitelikli Öğretmenle Mümkündür? başlıklı raporu sundu. Görüşme sonrasında açıklama yapan Dinçer, eğitime ayrılan bütçenin eğitimin temel sorunlarının çözülmesinde son derece yetersiz kaldığını belirterek, ?Payın yetersizliği en önemli eğitim sorunlarını çözümsüz bırakmakta bu alandaki iyileştirmelerin sürekli ertelenmesine yol açmaktadır? dedi. Dinçer, Çelik'e devlet bütçesinden eğitime ayrılan payın arttırılması talebini ilettiğini kaydetti.

Bakan Çelik'e sunduğu diğer bir talebin de kamuoyunda sürgün diye adlandırılan, eğitimcilerin istekleri dışında görev yerlerinin değiştirilmesi olduğunu söyleyerek, ?Zorunlu görev yeri değişikliklerinin bir cezalandırma aracı olarak kullanılması eğitim ve bilim emekçilerinin görev güvencelerini tümüyle ortadan kaldırabilecek boyutlara ulaşmıştır? dedi.

Eğitimciler hakkında çok sayıda yersiz, gerekçesiz ve dayanaksız soruşturmalar açıldığını da vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu:

?Çelik'ten, eğitimciler kakında hukusal dayanaktan yoksun soruşturmaların yapılmasını zorlaştıracak önlemlerin alınmasını, bu soruşturmalar sonucunda uygulanan yaptırımların geçersiz sayılmasını istiyoruz.?

-?SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK HUKUKA AYKIRI?-

Dinçer, sözleşmeli öğretmenliğin son yıllarda yaratılan önemli bir eğitim sorunu olduğuna dikkat çekerek, ?Eğitimin genel idare esaslarına göre yürütülen bir kamu hizmeti olduğunda kuşku yoktur. Bu hizmetin memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesinde anayasal zorunluluk vardır. Sözleşmeli öğretmenlik ise memurlar ve diğer kamu görevlileri kapsamında değildir? diye konuştu.

Sözleşmeli öğretmenlere kadro verilmesiyle hukuka uygunluğun sağlanacağını ifade eden Dinçer, ?Sözleşmeli öğretmenlerin tümünün kadrolu öğretmenliğe geçirilmesiyle anayasaya açıkça aykırı bir uygulamanın ortadan kaldırılması sağlanacaktır? dedi. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber