Fransa'da Müslümanlara zulüm devlet politikası oldu

Fransa'da İslam karşıtı dalga, Müslümanlara, camilere, İslami kuruluş ve derneklere devlet eliyle baskı ve zulme dönüştü. Ülkede 200'den fazla Müslüman için sınır dışı kararı çıktı, 50'den fazla İslami dernek incelemeye alındı, birçok cami ve dernek kapatıldı. 10 yaşlarındaki 4 çocuk, inançları dolayısıyla karakollarda sorgulandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Kasım 2020 06:15, Son Güncelleme : 10 Kasım 2020 07:02
Fransa'da Müslümanlara zulüm devlet politikası oldu

Fransa'da 25 Eylül'de Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo dergisinin eski binasının bulunduğu muhitte düzenlenen saldırının ardından, ülkede "ayrılıkçı İslam anlayışı" adı altında oluşan dalga, devlet eliyle Müslümanlara, camilere, İslami kuruluş ve derneklere yönelik baskıların artmasıyla sonuçlandı.

İki yüzden fazla kişi sınır dışı edilecek

Öğrencilerine Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri gösteren bir öğretmenin öldürülmesiyle Müslümanlara yönelik baskılar iyice arttı, 200'den fazla kişinin ülkeden sınır dışı edilmesi kararlaştırıldı, 50'den fazla İslami dernek ve kuruluş incelemeye alındı. Birçok cami ve dernek kapatılırken, İçişleri Bakanlığı, "radikalleşme ve İslamcılıkla mücadele" adıyla ihbar hattı kurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber