Sokak lambasının faturası vatandaşa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyelerin ödemesi gereken sokak aydınlatması harcamalarının vatandaştan tahsil edilmesi gündemde

Türkiye Elektrik ve Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), genel aydınlatma (sokak aydınlatması) harcamalarının, abone faturalarına "sabit ücret" şeklinde yansıtılması önerisinde bulundu. TEDAŞ'ın yıllık alacağının 500-600 milyon YTL'lik kısmını genel aydınlatma bedeli oluşturuyor.

Sorumlu bulundukları bölgenin genel aydınlatma bedelini ödemekle yükümlü belediyelerin bu önemli miktardaki bedeli ödememesi ise TEDAŞ'ı nakit sıkıntısına sokuyor.

TEDAŞ yetkilileri, aylık fatura başına sabit 1-1.5 YTL düzeyinde sabit bir bedel alınırsa bu işin çözüleceğini bildirdi. Hazine Müsteşarlığı'nın olumlu karşıladığı teklif, Bakanlar Kurulu'nda da onay görürse olası elektrik zammıyla birlikte yürürlüğe girecek.

Nakit akışı sorunu çözülecek

Enerji Bakanlığı yetkilileri, söz konusu uygulamanın yürürlüğe girmesinin, enerji KİT'leri arasındaki nakit akışının çözüme önemli katkı sağlayacağını belirttiler. Enerji KİT'leri arasında nakit akışı sağlamada zorlanılmasının ana sebebinin TEDAŞ'ın abonelerden alacağını tahsil edememesi olduğu belirtiliyor.

TEDAŞ'ın dağıttığı elektriğin bedelini abonelerinden alamamasının, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi'nden (TETAŞ) aldığı elektriğin parasını ödeyememesine neden olduğu belirtilmişti.

Bunun üzerine TETAŞ'ın EÜAŞ'dan aldığı elektriğin parasını ödeyemediği, EÜAŞ'ın da elektrik üretmek için BOTAŞ'tan aldığı doğalgazın parasını ödemediği kaydedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber