10 milyon Kazı Kazan'dan bölünme paranoyası çıktı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kazı Kazan'da ödül kazanmak için Türkiye'nin doğusu kazınıyor. Denizli'de durumu fark eden 'duyarlı' parti temsilcileri tepkili: Toplatılsın, soruşturma açılsın

Milli Piyango İdaresi'nin bu ay piyasaya sürdüğü üzerinde Türkiye haritası bulunan 'Kazı-Kazan' kartları 'bölücülük'le suçlanıyor. Yaklaşık 10 milyon kartta ödül kazanabilmek için 'Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinin bulunduğu kesimleri kazımak gerekiyor. Bu durumu fark eden Denizli'deki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri Milli Piyango İdaresi'ne tepkili: 'Haritamız bu şekilde hoyratça kullanılmamalı.'

'Hükümeti uyaracağız'

AKP İl Başkanı Bilal Uçar, Kazı Kazan kartlarında art niyet aranmaması gerektiğini, ancak Milli Piyango İdaresi'nin Türkiye haritasını böyle yapboz gibi Kazı Kazan kartlarında tasarım yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Uçar, "Hassas olduğumuz değerler üzerinde spekülasyona yol açacak eylemden uzak durulması gerekiyor. Hükümet temsilcilerimize bu konuyu aktarıp yanlıştan dönülmesini isteyeceğiz" diye konuştu.

'Görevden el çeksinler'

Kartlara bir tepki de MHP İl Başkanı Feridun Ünal'dan geldi. Ünal şöyle konuştu: "Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kuruluşunun böyle bir hata yapması affedilemez. Sorumlulara derhal görevden el çektirilmeli. Piyasaya sürülen bu kartların ise derhal toplatılması gerekiyor."

DSP İl Başkanı Özkan Fidan'sa olayın düşündürücü olduğunu belirterek, "Herkesin olağanüstü duyarlı olması gerekiyor. Öküz altında buzağı aramıyoruz ama bu tasarımda Türkiye'nin doğu bölgesi tamamıyla halka kazıtılıyor. Rastlantı olsa bile kartların toplatılması gerekiyor" dedi.

'Cinayet bağlantılı mı?'

İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç daha da ileri gidiyor: "Dört gün önce Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın öldürülmesi, akıllara 'Kazı Kazan skandalı'yla bağlantısının olup olmadığını getirdi. Kazı Kazan kartlarında Hatay'dan ötesinin halkımızın beyninden kazınması için düğmeye basılmıştır."

Denizli'deki sivil toplum örgütleri de 'Kazı Kazan'a kazan kaldırdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca: Bugün gelinen noktada bunun bir tesadüf olmayıp insanlarımızın bilinçaltının ülkemizin bölünmesi adına karıştırıldığını düşünüyorum.

Ziraat Odası Şube Başkanı İbrahim Gür: Kazınan kartlara dikkatlice bakıldığında ülkemizin doğusunun kazınıp atılması gibi bir ifade beliriyor. Böyle bir tasarım doğru değil, kabul edilemez ve derhal piyasadan toplatılarak özür dilenmesi gerekiyor.

Denizli Baro Başkanı Adil Demir: Milli Piyango İdaresi, Sevr Antlaşması'nın karşı taraflarına Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Karadeniz'i adeta armağan etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber