21 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Kasım 2007 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT İLE GÖRÜŞECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı kabul edecek. Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt, terörle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunacak. (Saat:16.00)

-DTP GRUBU TOPLANIYOR

-DTP Meclis Grup toplantısı yapılıyor. Toplantıda Grup Başkanı Ahmet Türk, partisine yönelik açılan kapatma davası ve son siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:12.30)

-AB'NİN GÖZÜ KAPATMA DAVASINDA

-AB, DTP'nin kapatılma davasını yakın takibe aldı. AB Genişlemeden Sorumlu Komisyon'dan bir üye yarın Türkiye'ye gelecek ve AB Türkiye Temsilciliği'nde DTP'li bir yetkili ile görüşecek.

-SLOVENYA BAŞBAKANI JANSA ANKARA'DA

-Slovenya Başbakanı Janes Jansa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya geliyor.

-Başbakan Erdoğan konuk Başbakan Jansa'yı resmi törenle karşılayacak ve iki Başbakan, Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelecek. Daha sonra ortak basın açıklaması yapılacak. (Saat:11.00/12.30)

-Erdoğan ve Jansa, TOBB ETÜ'de düzenlenen Türkiye-Slovenya İs Konseyi Toplantısı'na katılacak. (Saat:13.00)

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Janes Jansa'yı Meclis'te kabul edecek. (Saat:16.00)

-Cumhurbaşkanı Gül de, Jansa'yı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:18.30)

-Başbakan Erdoğan, Slovenya Başbakanı Jansa onuruna Başbakanlık resmi konutta akşam yemeği verecek. Yemeğin ardından Jansa Türkiye'den ayrılacak. (Saat:19.00/21.15)

-CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Gürcistan-Türkiye bağlantısının imza törenine katılmak üzere gittiği Gürcistan'dan yurda dönüyor. Gül, Esenboğa Havaalanı'nda, Gürcistan gezisi konusunda açıklaması yapacak. (Saat:17.15)

-Cumhurbaşkanı Gül, AP Türkiye Rapörtörü Ria Oomen-Ruijten'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:19.00)

-AP KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU TOPLANTISI

-Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Avrupa Parlamentosu Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katılacak. Toplantıda Toptan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, birer konuşma yapacak. (Saat:09.30)

-Köksal Toptan, AP Karma Parlamento Komisyonu üyelerine Ankara Palas'ta verilecek resepsiyona da katılacak. (Saat:19.30)

- Köksal Toptan, ''Ülkemizin Güvenliği İçin Nanoteknolojide Doğru Modelin

Belirlenmesi'' konulu sempozyumda da konuşacak. (Saat: 10.00)

-MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇESİ KOMİSYON'DA

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, ÖİB, Kamu İhale Kurumu ve Gelir Bütçesi ele alınacak. (Saat:10.00)

-KİT Komisyonu, Elektrik İşleri A.Ş.'nin hesaplarını denetleyecek. (Saat: 10.30)

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-Meclis Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşecek. (Saat:14.00)

-BAKAN GÜLER JEOTERMAL KONGRESİNDE

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ?TMMOB Jeotermal Kongre ve Sergisi?nin açılışına katılacak. (Saat:10.00)

-Güler ayrıca, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde , ?Türkiye Enerji Stratejileri ve Enerji Güvenliği? konulu konferansta da konuşma yapacak. (Saat:14.00)

-VISA: "EKMEĞİ BİLE NAKİTLE DEĞİL, KARTLA ALACAĞIMIZ ZAMAN GELİYOR"

-Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, eskiden kredi kartı kullanımı konusundaki üşengeçliğin günümüzde nakit harcamalarda yaşanır hale geldiğini söyledi. Ülman, ?Bütün kartlar bir gün temassız özelliği de taşıyacak. O zaman bizim kartla olan günlük ilişkimiz çok daha farklı noktaya gelecek. Büfeden en basit alışverişi yaparken de, ekmek alırken de temassız kartları kullanacağız. Gelişmenin yönü oraya doğru ve bu yolda bir ciddi ivme var? dedi.

-"DEMİR ÇELİĞE YABANCI DEVLERİN GİRİŞİ YERLİYİ BİTİRİR"-

-TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nca düzenlenen "4. Demir Çelik Kongresi Sonuç Bildirgesi"nde, demir çelik piyasasında dünya pazarında oligopolleşen şirketlerin Türkiye'ye girişinin başladığı, bu durumun ileri teknoloji yoğunluğu ve yüksek katma değerli ürün üretiminde Türkiye'nin yerli oluşumları ile gelişimini gölgeleyebileceği vurgulandı.

-DELOİTTE: ?BASEL-II ŞİRKET EVLİLİKLERİNİ ARTIRACAK?

-Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetici Ortağı Hüseyin Gürer, Basel-II uygulaması sonrasında derecesi iyi olmayan şirketlerin birleşmeye gideceğini ifade ederek, yurt içi ve dışı kaynaklı şirket evliliklerinin artacağını söyledi.

-TURİZM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ekim ayında giriş-çıkış yapan ziyaretçi sayılarına ilişkin istatistikleri açıklayacak. (Saat:10.00)

-AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMININ SONUÇ TOPLANTISI

-Avrupa Komisyonu finansmanıyla ve DPT Müsteşarlığı'nın koordinatörlüğünde 13 ilde yürütülen projelerin tamamlanma aşamasına gelmesi dolayısıyla düzenlenen ?kapanış toplantısı? Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'nin katılımıyla gerçekleştirilecek. (Saat:09.15)

-İSİDEF'TEN BASIN TOPLANTISI

-İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İSİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, sektörde dünya devi bir firma ile yapacakları ortaklık ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:09.30)

-YARGITAY'DAN TARİHİ KARAR: "KIYI TAPULARI İPTAL EDİLENLERE DEVLET TAZMİNAT ÖDESİN"

-Yargıtay 1. Hukuk Dairesi, tarihi bir karara imza attı. Yargıtay, içtihat değiştirdiği emsal kararında, kıyı tapuları Anayasa'ya aykırılık nedeniyle iptal edilenlere devletin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Kararda, ?Devletin verdiği tapunun geçersizliğini ileri sürerek, hiçbir karşılık ödemeksizin iptalini istemesi, geçerli kayda dayalı mülkiyet hakkı ile bağdaşmayacağı gibi, devletin saygınlığını zedeler nitelikte bir tutum olacaktır? dendi.

-DSP TRAKYA'DA YAŞANAN ?SEL FELAKETİNİ? MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

-DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Trakya bölgesi başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde yaşanan su baskınlarını Meclis gündemine taşıdı.

-DSP ANKARA İL BAŞKANLIĞI'NDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

-Yerel seçim çalışmalarına hız veren DSP'de Ankara İl Başkanlığı'na Durak Karabulut getirildi. DSP yönetimi 4 ilçede de başkan değişikliğine gitti.

-DP'DEN İSTİFA EDEN İL BAŞKANI DOĞAN: ?DP YAŞANANLARDAN DEMİREL RAHATSIZ?

DP Ankara İl Başkanlığı'ndan istifa eden Namık Kemal Doğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in partinin içinde bulunduğu durumdan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

-7. PERAKENDE GÜNLERİ BAŞLIYOR

-Sosyal Danışmanlık tarafından düzenlenen 7. Perakende Günleri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak. (Saat:09.30)

-DONDURMA ŞİRKETİ BEN&JERRY'S TÜRKİYE'DE

-Ben & Jerry's Dondurma Avrupa Direktörü Helen Jones ve Ben&Jerry's Türkiye Marka Müdürü Ceren Türkben Kaya, şirketin Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30)

-VAKIFBANK, SVETLENA İNAÇ'IN RESİMLERİNİ SERGİLEYECEK

?Rusya doğumlu ressam Svetlena İnaç'ın resim sergisi Atakule Vakıfbank Sanat Galerisi'nde 27 Kasım Salı günü açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber