DİSKİ'den Milli Eğitim Müdürlüğüne icra davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, (DİSKİ) kentteki ilköğretim okullarının birikmiş su borçlarını ödemediği gerekçesiyle icra işlemi başlattı.

DİSKİ Müdürü Yaşar Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki ilköğretim okullarının yaklaşık 10 yıldır su borçlarını düzensiz ödediklerini ve bu nedenle ciddi bir meblağ oluştuğunu söyledi.

Yetkililerle defalarca görüşülmesine ve yazışmalarına rağmen, düzenli ödemenin bir türlü yapılamadığını ifade eden Sarı, okulların birikmiş yaklaşık 14 milyon YTL'lik borçlarını ödemeleri için Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında icra işlemi başlattıklarını bildirdi.

Sarı, diğer resmi kurumların yüzde 70'inin düzenli ödeme yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Kentteki ilköğretim okulları, yaklaşık 10 yıldır borçlarının ancak onda birini ödüyordu. Bu da ciddi bir oranın birikmesine neden oldu. Milli Eğitim Bakanı ile 4 kez görüştüm. Yetkililer 'ödeyeceğiz" dediler ama bir gelişme olmadı. İkazlarımız sonuç vermeyince biz de Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında icra işlemi başlattık. Henüz haciz işlemini başlatmadık. Diğer resmi kurumlarda son 2 yıldır sistem oturdu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber