Dekan'dan ''Bilinçli Eş Seçimi'ne dair öneriler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, 'Bilinçli Eş Seçimi" konulu bir konferans verdi.

İnönü Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Nevzat Battal, kendisini ilgiyle dinleyen üniversite öğrencilerine evlenecekleri kişiyi seçerken dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

Kişilerin eşlerini seçerken kişilik yapısı, kültürel uyum, ekonomik yeterlilik ve cinsel uyum gibi faktörleri göz önünde bulundurması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Battal, "Kişi bu dönemde yaptığı bir hatanın bedelini ömür boyu ödeyebilir. Onun için eşinizi seçerken çok dikkat edin ve gerekirse ona 'Hayır' deyin" uyarısında bulundu.

Evlenmeden önce kişinin gerçek karakterini gizleyebildiğini, karşısındakinin de cinsel duyguların etkisine kapılarak bunu fark edemediğini belirten Prof. Dr. Battal, ancak evlenip aynı çatı altında yaşamaya başlayınca gerçek kişiliklerin ortaya çıktığını bildirdi.

Eş adayının gerçek karakterinin, bazı ipuçlarına dikkat ederek anlaşılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Battal, şunları kaydetti: "Size 'canım, cicim, güzelim, bir tanem, hayatım' şeklinde yaklaşabilir. Sakın inanmayın. Size çok iyi davranıyor olabilir ancak önemli olan size değil, sizin dışınızdakilere, çevrenizdeki diğer insanlara, ailesine, hayvanlara ve doğaya nasıl yaklaştığıdır. Size karşı çok sevecen, güler yüzlü ama diğer insanlara egoistçe yaklaşıyor, kendi menfaatini düşünüyor, acımasız ve

çıkarcı davranıyorsa size garanti olarak söylüyorum, evlendikten sonra diğer insanlara nasıl davranıyorsa size de öyle davranacaktır."

Olağan durumlarda kişilerin kendini maskeleyip şirin gösterebileceğini de kaydeden Prof. Dr. Nevzat Battal, "Kişinin, evleneceği insanın gerçek karakterini anlaması için onun olağanüstü durumlardaki davranışlarını ve beden dilini çok iyi okuması gerekir. Beden dili, jestler, mimikler, ses tonu yalan söylemez. Olağan durumda biz gerçek kişiliğimizi saklayabiliriz ama olağanüstü durumlarda gerçek dostlar ortaya çıkar, maskeler düşer. Olağanüstü durumlar yaratarak sınav yapın demiyorum ancak bu gibi

durumlarda onun verdiği tepkileri çok iyi gözlemleyin. Ancak her ikinizi ortak tanıyan, bilgisine, tecrübesine güvendiğiniz dostlarınızın ve büyüklerinizin önerisine kulak verin" diye konuştu.

Eş seçerken her yönüyle kusursuz bir insan aramanın da yanlış olduğunu, hiç kimsenin dört dörtlük olmadığını ifade eden Prof. Dr. Battal, "Kusursuz dost arayan dostsuz, kusursuz eş arayan evde kalır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber