Yıllardır arabasını Meclis'in garajından çıkarmayan vekiller...

Haber Giriş : 23 Kasım 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekillere ?çek arabanı'

15 milletvekilinin arabası, Meclis'in garajında yıllardır yerinden kıpırdamadığı için çürümeye başladı. İdare Amiri sonunda ?Meclis garajını işgal ettikleri için? eski-yeni vekillere ?Arabanızı en kısa zamanda çıkarın' yazısı gönderdi

TBMM garajına arabalarını park edip yıllardır da almayan toplam 15 vekilin yarattığı ?işgaliye? Meclis yönetimini harekete geçirdi. TBMM'nin CHP'li İdare Amiri Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, önceki gün 2'si yeni 13'ü eski olmak üzere toplam 15 milletvekiline ?Arabanızı en kısa zamanda garajdan çıkarın? yazısı gönderdi. Küçük, arabaların yıllardır aynı noktada park halinde durduğunu ve bunun bir soruna dönüştüğünü belirtirken, ?Sanıyorum çoğu ikinci bir araba kullandığı için garajdaki bu araçlarına sahip çıkmıyor? diye konuştu.

TBMM İç Güvenlik Koruma Şube Müdürlüğü, 12.11.2007 tarihli raporunda garajda bekleyen araçların 15'inin listesini çıkararak TBMM Genel Sekreterliği'ne bildirdi. Raporda, araçların plakalarıyla birlikte milletvekillerinin isimleri, dönemleri ve seçim çevreleri de yer aldı. TBMM Genel Sekreterliği de harekete geçerek TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük imzasıyla ilgili vekillere uyarı yazısı hazırlayıp imzaladı. Söz konusu yazının mevcut iki milletvekili Osman Kılıç ve Ziyaettin Akbulut'a posta ile gönderilmeyeceği, sözlü olarak iletileceği, diğer eski milletvekillerine ise posta yoluyla gönderildiği öğrenildi.

ARABAM SİZİN OLSUN

21. DÖNEM DSP Milletvekili Hikmet Aydın'ın uyarı yazısını alınca ?Ben arabamı istemiyorum, zaten Ankara dışındayım, çekici de bulamam, siz Emniyet'e haber verin, araba da sizin olsun? yanıtı verdiği Meclis kulislerinde konuşuluyor. Yine 21. Dönem DSP Eskişehir Milletvekili Necati Albay, aylardır arabasının garajda olduğunu doğrularken, ?Sanıyorum bahardan beri orada duruyor. Bakıma da götüremedim öyle kaldı. Şimdi Eskişehir'deyim. Garajdan çekeceğim? diye konuştu.

Meclis garajında arabasını ?unutan' milletvekilleri

M. Emin Murat Bilgiç (Isparta 22. Dönem)

İsmet Vursavuş (Adana 21. Dönem)

Mehmet Yılmazcan (Kahramanmaraş 22. Dönem)

Şükrü Meto (Rize)

Necati Albay (Eskişehir 21. Dönem)

İbrahim Çebi (Trabzon 20. Dönem)

Mehmet Gazi Barut (Malatya 19. Dönem)

A. Kemal Başaran (21. Dönem Trabzon)

Yılmaz Balta (Rize 15. Dönem)

Osman Kılıç (Sivas)

Tevfik Ziyaettin Akbulut (Tekirdağ)

Oral Karaosmanoğlu (Manisa)

Metin Yahin (Antalya)

Melek Denli Karaca (Çorum 21. Dönem)

Halil Nüzhet Goral (17. Dönem)

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber