İki öğretmenden flaş uygulama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 08:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mudanya'da iki öğretmen, öğrencilerinin çantaları ağır diye, kitapları taratıp dijital ortamda hafıza kartlarına kaydetti. Çocuklar artık okula çanta ve kitaplarla değil küçük bilgisayar kartlarıyla gidiyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu'nun öğrentmenleri, İshak Dede ile Sevim Yılmaz, öğrencilerinin taşıdıkları çantaların ağır olmasından dolayı, tüm kitapları taratıp dijital ortamda hafıza kartlarına kaydettiler.

İki öğretmen bundan önce de yine kendi imkanlarıyla sınıflarına ?Akıllı Tahta? kazandırmışlardı. Öğretmenlerinin yöntemi sayesinde kitaplarını okulda bırakan öğrenciler, evlerine giderken yalnızca defter ve hafıza kartlarını götürüyorlar.

ÖDEVLER DE KARTLARDA

Çocuklar, kitaptan verilen ödevleri, hafıza kartlarını bilgisayarlarına takarak çalışabildiklerini söylüyor. Bilgisayarlara taktıkları hafıza kartlarıyla derslerini evde tekrarlayan ve kitapları ekrandan okuyan öğrenciler hem teknolojiyi kullanmış oluyor, hem de kitap taşıma yükünden kurtuluyorlar.

Sınıflara konulan özel çoklu USB transfer aparatları sayesinde 10 öğrencinin ödevi 1 dakikada hafıza kartlarına yüklenebiliyor. 25 öğrencinin olduğu sınıftaki öğrencilerin ödevlerini yüklemekse üç dakika sürüyor.

Yaptıkları ödevleri yine taşınabilir hafıza kartlarına yükleyerek okula getiren çocuklar uygulamadan memnun.

BİLGİSAYARSIZ ÇOCUK YOK

Öğrenci velileri, öğretmenlerin buluşu için ?Çocuğumuzun çantası çok ağır olduğu için taşıyamıyorlardı, okula biz getirmek zorunda kalıyorduk. Artık çocuklarımız kendileri okula gelebilecek. Bunu düşünen öğretmenlere çok teşekkür ederiz? dediler.

50 kişilik 2 sınıfta sadece iki öğrencinin bilgisayar sahibi yok. Öğrencilerden birine sınıfta yapılan bir organizasyonla bilgisayar karşılanırken, kalan bir öğrenciye de bilgisayar verecek hayırsever aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber