23 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Kasım 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-AKP KAMPA GİRİYOR

-AKP'nin geleneksel "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın 9.'su Kızılcahamam'da MKYK toplantısıyla saat 19.00'da başlıyor. Üç gün sürecek toplantıda, gündemdeki son gelişmeler ele alınacak. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Cumartesi günü yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak olan 9. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Meclis çalışması ve milletvekillerinin seçim bölgelerine ilişkin değerlendirmeleri de ele alınacak. Başbakan Erdoğan da milletvekillerini gruplar halinde kabul ederek, ülke sorunlarına ilişkin görüşlerini dinleyecek.

-SAVUNMA SANAYI İCRA KOMİTESİ TOPLANIYOR

-Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'nın başkanlığında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda toplanıyor. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'de katılıyor. Toplantıda gündemdeki konular görüşülecek. Toplantı sonrası Milli Savunma Bakanlığı'nın bir açıklama yapması bekleniyor. (Saat:14.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri İl Yardım Derneği İstanbul Şubesi, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, TEMA, Ziraat Bankası ve Türk Ocakları heyetlerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.30/14.50/15.10/15.30/15.50)

-ÖĞRETMENLER GÜNÜ YARIN KUTLANIYOR

-24 Kasım Öğretmenler Günü yarın çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik beraberindeki öğretmen heyetini kabul ediyor.(Saat:12.45/10.30)

-Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bir dizi etkinlik düzenlerken, öğretmen sendikaları ve örgütleri de öğretmenlerin sorunlarına ilişkin açıklama yapıyor.

-MECLİS BAŞKANI TOPTAN, YEREL TELEVİZYONCULARI KABUL EDİYOR

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yerel Televizyonlar Birliği Başkanı Şeyda Açıkkol ve beraberindeki heyeti Meclis'teki makamında kabul ediyor. (Saat:16.00)

-ASO BAŞKANI ÖZDEBİR, MB BAŞKANI YILMAZ İLE GÖRÜŞÜYOR

-ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı makamında ziyaret edecek. (Saat:10.30)

-TRT'DE DEVİR TESLİM TÖRENİ

-TRT Genel Müdürlüğü'ne atanan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, görevi Genel Müdür Vekili Ali Güney'den devralıyor. Ulaştırma Bakanlığı'ndaki çalışma arkadaşlarına dün veda eden Şahin'in görevi devralması nedeniyle TRT'de tören düzenlenecek. (Saat:15.00)

-BORUSAN OTO ANKARA'DA 10. YILINI KUTLUYOR

-Borusan Oto, Ankara Şubesi'nin açılışının 10. yılını kutluyor. Kutlama programına, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katılması bekleniyor. (Saat:19.30)

-AKP'NİN ALEVİ AÇILIMI TARTIŞILIYOR

-AKP'nin Aleviler konusundaki açılımı geniş yankı uyandırdı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçtiği öğrenilen İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Hükümet'in Aleviler konusundaki yaptığı çalışmaları doğruladı. Çamuroğlu, Erdoğan'ın bu konunun ele alınması ve herkesi memnun edecek çözümlere ulaşması konusunda sağlam irade ortaya koyduğunu söyledi.

ALEVİ İÇİN GENEL MÜDÜRLÜK

-Hükümet tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Alevilerin temsili için ?genel müdürlük? düzeyinde bir oluşumun ihdası planlanıyor. Başbakanlığa bağlı olması planlanan genel müdürlük düzeyindeki bu kurumda istihdam edilecek personel sayısı bile hesaplandı. 3 bin personelin istihdam edilmesi öngörülen söz konusu kurumun oluşturulmasının ardından, Ankara ve İstanbul'da dergah büyüklüğünde iki cemevinin açılması da planlanıyor.

-AKP'li Çamuroğlu, bu konunun netlik kazanmadığını belirtmesine karşın, bu ve benzeri resmi bir kurumda Alevilerin temsil edilmesi öngörülüyor. Çamuroğlu, ?Çözüm metodlarını araştırıyoruz. En mükemmel çözüme ulaşmaya çalışıyoruz? dedi.

ALEVİ ÖRGÜTLERİ TEMKİNLİ

-Dün gündeme gelen AKP'nin Alevi açılımı, Alevi örgütleri ve çevrelerinde geniş yankı uyandırdı. Hükümet'in Alevi açılımına temkinli yaklaşan Alevi örgütleri bugün basın toplantısı düzenleyerek, bu konudaki görüşlerini açıklayacaklar.

-ANKA'nın görüşüne başvurduğu Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, AKP'nin gizli ajandasının bulunduğunu öne sürdü ve ?Bu çalışmalar devleti Sünnileştirme operasyonudur? dedi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Esere, saat 11.00 konuyla ilgili basın toplantısı yapacak.

-CHP LİDERİ BAYKAL BÖLGE TOPLANTILARI YAPIYOR

-Kurultay süreci başlayan CHP'de bölge toplantıları yarın başlıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın Adana'da, 25 Kasım'da da Kocaeli'de yapılacak bölge toplantılarına katılacak.

-CHP'DE MUHALEFET BAYKAL'A YÜKLENİYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bölge toplantılarıyla tabanın nabzını tutmaya hazırlanırken, parti içi muhalefet de Baykal'ı eleştirmeye devam ediyor.

-Kurultayında genel başkan adayı olacağını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç, yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini söyleyerek, ?CHP'nin başarısı için, liderlik anlayışı değişmeli, ortak akıl egemen kılınmalı ve parti kurulları çalıştırılmalı. Gençler ve kadınlar tekrar aktif hale getirilmeli? dedi.

-CHP MYK Üyesi ve eski Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Okuducu da, parti içi muhalefetin doğal olduğunu belirtti ve yönetimi eleştirdi. CHP yönetimini ?CHP'ye karşı muhalefet? yapmakla suçlayan Okuducu, ?Parti yönetimi hukuku çiğneyerek, partinin çıkarlarını göz ardı ederek, partinin bütünsel yapısını ve dayanışmacı ruhunu ortadan kalkmasına neden olan uygulamaların sahibi olarak asıl partinin değerlerine birikimine, ilkelerine ve tüzüğüne kurallarına muhalefet eden yapıdır. Bu kadar açık söylüyorum. Muhalefet yönetimdir? diye konuştu.

-TÜRK-İŞ'DE KILIÇ-KUMLU ÇEKİŞMESİ

-TÜRK-İŞ'in 6-9 Aralık 2007 tarihinde yapılacak 20'inci Genel Kurulu yaklaşırken, TÜRK-İŞ kulisleri de hareketlendi. Genel Kurul'da Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ın karşısına TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun çıkacağı ve genel başkanlık yarışının bu iki isim arasında geçeceği bildirildi. Kumlu, ?Önemli olan aday olmak değil, aday gösterilmek. Biz teşkilatın eğilimine göre hareket ediyoruz. Eğer layık görülüyorsak, bu görevi onurla kabul ederiz? dedi.

-OECD: TÜRKİYE KİŞİ BAŞINA GSYİH'SI YÜKSELENLERDEN

-OECD'den yapılan açıklamada, ?Yeni satın alma gücü paritesi ölçütüne göre yapılan karşılaştırmalar, Türkiye, Meksika, Slovak Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi kimi ülkelerde kişi başına gayrı safi yurt içi hasılanın yükseldiğini ve OECD ortalamasına yaklaştığını gösteriyor? denildi.

-AVRUPA KONSEYİ YEREL YÖNETİMLERDE KÜRKÇE'YE İZİN İSTEDİ

-Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimleri Kongresi, Türkiye'ye iletilmek üzere Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne yaptığı önerilerde Türkiye'den yerel otoritelerce sağlanan kamu hizmetlerinde Türkçe'den başka dillerin kullanılmasına izin vermesini istedi.

-AB KAFKASLAR'DAKİ BARIŞ DEMİRYOLUNUN ERMENİSTAN'I DA KAPSAMASINDAN YANA

-AB Komisyonu'nun Dışişlerinden sorumlu Üyesi Benita Ferrero-Waldner, Avrupa Parlamentosu'nun Güney Kıbrıs kökenli üyesi Yannis Kasulidis'in Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'ı birleştiren demiryolunun Ermenistan'ı dışarıda bırakması konusunda nasıl bir tavır alındığına ilişki yazılı soru önergesini yanıtladı.

-EMEKLİ ASKERLER RTÜK'E BAŞVURDU

-Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği, kaçırılan 8 askerin rütbelerinin medyada ?uzman çavuş? olarak aksettirilmesinden duydukları rahatsızlığı RTÜK'e bildirdi. EMUD Yönetim Kurulu, kaçırılan 8 askerden bir tanesinin sözleşmeli uzman erbaş olduğunu belirterek, ?Kaldı ki uzman erbaşlar da bizlerin silah arkadaşıdır. Ama ordumuzun şanını, şerefini, onurunu zedeleyecek şu duruma bizlerin de düşmesini istemiyoruz. Biz uzman jandarmalar olarak teslim olmayı değil, ölmeyi yeğleriz? dedi.

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri İl Yardım Derneği İstanbul Şubesi, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, TEMA, Ziraat Bankası ve Türk Ocakları heyetlerini, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda toplanacak.

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki MKYK toplantısına katılacak.

3- "24 Kasım Öğretmenler Günü"...

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğretmenler Günü öncesinde Eğitim-Bir-Sen yöneticilerinin yanı sıra illerden gelen öğretmen temsilcileri ile görüşecek.

- Bakan Çelik ve öğretmen temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edilecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Çelik ve beraberindeki il temsilcisi öğretmenler ile Merkez Kutlama Birimi'nden oluşan heyet için Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

- Çelik, öğretmen temsilcileriyle Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte bir araya gelecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yerel Televizyonlar Birliği Başkanı Şeyda Açıkkol ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa Birliği Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nce düzenlenen konferansda konuşacak.

6- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İngiltere Adalet Bakanı Jack Straw ile Dışişleri Bakanlığında görüşecek.

- Straw, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i makamında ziyaret edecek.

- Jack Straw, görüşmenin ardından İstanbul'a geçerek, Boğaziçi Üniversitesi'nde "Türkiye ve AB: Güvenlik ve Refah için Ortaklık" konulu bir konuşma yapacak.

7- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul'da, Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Fahd Mohammed Al-Hajry ile ikili görüşmede bulunacak. İki ülke heyetleri arasında yapılacak görüşmelerin ardından Türkiye-Kuveyt 7. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı imza töreni gerçekleştirilecek.

8- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, 8 ülkeden temsilcilerin de yer aldığı, Antalya'da düzenlenen "Tapu Kadastro ve Harita Sektöründe Yurtdışı İlişkileri Geliştirme Toplantısı"na katılacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Medikal Turizm ve Türkiye Sağlık Fuarı'nın İstanbul'daki açılış törenine katılacak.

- Bakan Günay, "Boncuk, İnanç, Güç ve Güzellik" Sergisi'nin açılış gecesi ile Marmara Eğitimciler Derneği'nin Öğretmenler Günü kutlama toplantısına da katılacak.

10- Siyasi partilerden...

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve beraberindeki bir grup milletvekili, sel felaketinin yaşandığı Edirne'de incelemelerde bulunarak, Vali Nusret Miroğlu'nu ziyaret edecek.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, partisinin Tekirdağ il binasında basın toplantısı yapacak.

11- Şehitlere tören...

- Şırnak'ın Namaz Dağı bölgesinde, el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Mehmet Nuri Bakıcı'nın cenazesi Adana'nın Karaisalı ilçesi Körüklü köyünde, Er Mehmet Nuri Doğan'ın cenazesi ise Sabancı Merkez Camisi'nde düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

12- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara OSTİM'de Çıraklık Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine katılacak.

13- Almanya'nın Göç, Mülteci ve Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda, Türkiye ziyaretine ilişkin basın toplantısı yapacak.

14- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilköğretim okullarına öykü kitabı dağıtımı etkinliği kapsamında Tahir Merzeci İlköğretim Okulu'nda düzenlenecek törene katılıyor.

15- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı makamında ziyaret edecek.

16- Tekfen Holding hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB), işlem görmeye başlaması dolayısıyla, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner'in katılımıyla seans açılışı yapılacak.

17- Türkiye Kalite Derneği'nce (KalDer) düzenlenen Çevre Sempozyumu, İzmir'de başlayacak.

18- Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait TCG İskenderun Gemisi, Rize Limanı'nı ziyaret edecek.

19- Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Balçova Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen ve ilçedeki 30 yaş üstü 45 bin kişiyi kapsayan "Balçova'nın Kalbi Projesi" uygulaması törenle başlayacak.

20- Akdeniz Üniversitesi'nin öncülüğünde çeşitli kurumların katkılarıyla düzenlenen "Vizesiz Avrupa ve Avrupa'daki Haklarımız" konulu sempozyum, çeşitli bildirilerin sunulmasıyla sona erecek.

21- Bir yayınevinde 3 kişinin öldürülmesi davasının ilk duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılıyor.

22- Sakıp Sabancı Müzesinde açılacak "Abidin Dino-Bir Dünya" sergisi, basın toplantısı ile tanıtılacak.

23- Kredi kartlarında chıp ve şifre uygulaması...

- Bankalarararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal:

- "Avrupa'da dönüşümü tamamlayan üç ülkeden biri Türkiye. Bu sayede kayıp, çalıntı, sahte kart gider cirolarında yüzde 73 düşüş kaydedildi."

- "Sahtecilik, dönüşümü tamamlayan ülkelerden diğerlerine kayıyor."

24- Eylem planında yeni hedefler...

- TOKİ, gelecek 5 yılda 360 bin konut yapacak.

- Elektronik haberleşme hizmetlerindeki yüksek vergi yükü tedricen azaltılacak.

- Ar-Ge harcamalarının GSYİH içindeki payı, 2013 yılına gelindiğinde yüzde 2'ye çıkarılacak.

25- Yatırımcının gözdesi filyos, işsize umut olacak.

- Yaklaşık 10 bin dönüm kullanılabilir yatırıma uygun arazisi bulunduğu bildirilen Filyos vadisine, Rus NLMK'nin yanı sıra yatırım için başvuran 12-13 firma arasında tercih edilen şirketlerin, 2008'de ilk kazmayı vurması bekleniyor.

- Yatırımların hayata geçmesiyle ilk etapta 6-7 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

26- Teknoloji paylaşımında Türkiye'nin başarısı...

- Ege Yenilik Aktarım Merkezi, teknoloji transferinde Akdeniz ülkeleri arasında birinci, Avrupa'da sekizinci sıraya yükseldi.

- Merkez aracılığıyla Türk firmaları, 24 projeyi ihraç etti, 24 projenin de ithalatını yaptı.

27- Beko Basketbol Ligi'nde 8. haftanın ilk maçında Alpella ile Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

28- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 4. haftanın ilk maçında İstanbul Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avcılar Spor Salonu'nda karşılaşacak.

29- Türkiye Salon Okçuluk Birinciliği müsabakaları, Kayseri'de başlıyor.

30- Fenerbahçe, Ankaraspor ile ligde yarın 7. kez karşılaşacak.

- Sarı-lacivertliler, başkent ekibiyle bugüne dek yaptığı 6 maçtan 4'ünü kazandı, 1'ini yitirdi, 1'inde de berabere kaldı.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber