Gül, bu kez YAŞ'ta şerh koyamayacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül, onay makamı olarak Yüksek Askeri Şûra kararlarını ya onaylayacak ya da görüşülmesi için geri gönderecek

BARKIN ŞIK Ankara

58. hükümetin başbakanı olarak katıldığı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ)toplantısında, ihraç dosyalarına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le birlikte şerh koyan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 29-30 Kasım'daki şûra toplantısında alınacak kararlar karşısında nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor.

Gül'ün onay makamı olması nedeniyle kararlara şerh koyarak imzalaması mümkün gözükmüyor. Bu nedenle Gül, ya kararları onaylayacak ya da yeniden görüşülmesi için geri gönderecek.

Öğle yemeği eşsiz

29-30 Kasım'da gerçekleştirilecek kış şûrasının geleneksel Köşk yemeği geçmiş yıllardaki protokol kurallarından farklı olarak yapılacak. Gül, askerlerin 'türban hassasiyeti' nedeniyle, şûra üyeleri onuruna Köşk'te vereceği akşam yemeğini öğleye aldı.

Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki orgeneral, oramirallere vereceği yemek eşsiz olarak gerçekleşecek.

YAŞ'ta, TSK'nın ihtiyaçları ve haklarında disiplin dosyası hazırlanan personelin durumu görüşülecek.

Toplantıda, Erdoğan ve Gönül'ün ihraç kararlarına şerh koymak yönündeki parti politikalarını sürdürmesi bekleniyor. Ancak Gül'ün ihraç dosyalarıyla ilgili tavrı merakla bekleniyor.

Gül onay makamı

Gül, 58. hükümetin başkanı olarak katıldığı şûra toplantısında ihraç kararlarına, 'yargı yolu kapalı olduğu' gerekçesiyle 'şerh' koymuştu. Ancak Gül'ün, bu kez onay makamında bulunduğu için kararlara şerh düşerek onaylaması mümkün gözükmüyor. Bu durumda, Gül ya kararları onaylayacak ya da yeniden görüşülmesi üzere geri gönderecek.

Gül, cumhurbaşkanlığına aday olduğu dönemde düzenlediği basın toplantısında YAŞ'ta ihraç kararlarına daha önce şerh koyduğunun hatırlatılması üzerine, "Amacımız, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışması.

Devletin çok önemli görevlerini yürüttüm. Bundan dolayı devletin tüm organlarının, tüm kurumların hassasiyetini biliyorum. Kurumlar arasındaki uyumun sağlanması temel görevlerimden birisi olacaktır" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber