Sosyal yardım programları bütünleşik hale getirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal yardım programları 2010 yılına kadar bütünleşik hale getirilecek. Gelecek yıl boyunca kadın konuk evlerinin sayısı artırılacak.

5 Yıllık Eylem Plana göre, 2010 yılına kadar sosyal yardım programları bütünleşik hale getirilecek. Özürlüler veri tabanı dahil olmak üzere, veri tabanları arasında bilgi paylaşımı ve etkin denetim sağlanacak.

Gelecek yıldan itibaren korunmaya muhtaç çocuklar için, daha düşük maliyetle daha insanca bir hizmet sunan alternatif modeller yaygınlaştırılacak. Muhtaçlık nedeniyle korunma kararı alınan çocukların ailelerine yönelik sosyal ve ekonomik destek programları sürdürülecek.

Korunmaya muhtaç çocukların aile ortamına yakın şartlarda bakımı için sevgi ve çocuk evi uygulamaları yaygınlaştırılacak. Bu çocuklara hizmet veren toplu yaşanılan kuruluşlar yerine "sevgi evi modeline" geçilmesiyle bu çocukların aile ortamına daha yakın bir ortamda yetiştirilmesi sağlanacak.

Fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik istismara uğrayan kadınlarla özellikle töre mağduru kadınlara yönelik olarak, gelecek yıl boyunca kadın konuk evlerinin sayısı artırılacak.

Sosyal güvenlik bilgi sistemleri entegrasyonu sağlanacak. Sistemdeki kayıp ve kaçaklar, elektronik vatandaşlık kartının kullanıma sokulmasıyla önlenecek.

Kültürün korunması, geliştirilmesi ve toplumsal diyaloğun güçlendirilmesi hedefine yönelik; aile eğitimi ve danışmanlığı konusunda ihtiyaçlar belirlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2008-2010 döneminde töre cinayeti, aile içi şiddet, madde bağımlılığı ve ayrımcılık gibi toplumsal sorunların çözümünde ve toplumsal dayanışmada dini açıdan daha etkin rol alacak.

Taşrada gençlik hizmetleriyle ilgili görevler yerel yönetimlere devredilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber