Yazar Hasan Ali Toptaş'ın filmi de iptal

20'ye yakın kadını taciz ettiğini iddia edilen ve kadınlardan özür dileyen yazar Hasan Ali Toptaş'ın 'Kuşlar Yasına Gider' adlı romanının film haline getirilme projesi iptal edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2020 13:50, Son Güncelleme : 11 Aralık 2020 13:51
Yazar Hasan Ali Toptaş'ın filmi de iptal

Doğu'nun Kafka'sı olarak tanımlanan yazar Hasan Ali Toptaş'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Everest Yayınları'nın artık Hasan Ali Toptaş ile çalışmayacaklarını açıklamasından sonra 'Kuşlar Yasına Gider' adlı romanından sinemaya uyarlanacak olan film de iptal edildi.


TRT2 de, Hasan Ali Toptaş'ın konuk olduğu bölümü kaldırdı

Yazar Hasan Ali Toptaş'ın, Doğan Hızlan'ın sunduğu 'Karalama Defteri' programına konuk olduğu programda çevirmenlerle ilgili yaptığı, "Çeviri bir kitap okurken önce çevirmenin doğum tarihine bakıyorum" şeklindeki açıklamalar sosyal medyada tartışmaya neden oldu.

Bu tartışmaların devamında Twitter'da "Leyla" isimli bir kullanıcı Toptaş hakkında cinsel saldırı iddiasında bulundu. Bu tweetin altında 20'ye yakın kadın, Hasan Ali Toptaş'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna dair iddiaları paylaştı.

Bu olayın ardından bir çok yayın evi Toptaş'la ilişkilerini kestiklerini açıklarken, TRT2'nin de Toptaş'ın konuk olduğu bölümü yayından kaldırdığı görüldü.

Yazar Toptaş'a verilecek Mersin Kenti Edebiyat Ödülü geri alındı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber