Yunanistan'da öğretmenler greve gitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yunanistan'da ilk ve orta öğretim kurumlarında görevli öğretmenler ile üniversite ve yüksek okullarda görevli öğretim üyeleri, hükümetin maaş artışlarıyla ilgili politikasını protesto etmek amacıyla 24 saatlik greve gittiler.

Atina ile Selanik kentleri başta olmak üzere birçok kent merkezinde toplanarak protesto yürüyüşü yapan öğretmenlere, eğitimde kalitenin artırılması talebiyle öğrencilerin de katılmasıyla ülke genelinde ilk ve orta öğretim okulları kapalı kaldı.

Bu arada Yunanistan'da yarın gazetecilerin ülke genelinde greve gideceği açıklandı.

Yunanistan Gazeteci Sendikaları Federasyonu (ESİEA), grevin, hükümetin, çeşitli meslek kuruluşlarının oluşturduğu 155 emeklilik fonunu, yeni bir yasal düzenlemeyle 5 fonun çatısı altında toplamayı hedefleyen sosyal güvenlik reformu yapma girişimini protesto etmek amacıyla yapılacağını duyurdu.

Öte yandan Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GESEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Sendikaları Federasyonu (ADEDY), 12 Aralıkta genel greve gidileceğini açıkladılar.

Genel grevin amacının, çalışanların emeklilik haklarını hedef alan sosyal güvenlik reformu yasa tasarısını protesto etmek olduğu duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber