27 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Kasım 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PARTİ MECLİS GRUPLARI TOPLANIYOR

-CHP, MHP ve DTP, Meclis grupları toplanıyor.

-CHP grubunda Deniz Baykal, MHP Grubunda Devlet Bahçeli ve DTP Grubunda Ahmet Türk, başta sınırötesi operasyon olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde muhalefete dönük eleştirilerine yanıt verecek. (Saat:13.30/10.30/12.30)

-Bu arada AKP, Kızılcahamam'da yapılan İstişare ve Değerlendirme toplantısı nedeniyle Meclis Grup toplantısı yapmayacak.

-YÜKSEK MAHKEME'DE REFERANDUMUN İKİ MADDESİ GÖRÜŞÜLÜYOR

-CHP ve DSP'nin, 21 Ekim'de yapılan referandumun bazı maddelerinin iptaline ilişkin yaptığı başvuru, Anayasa Mahkemesi'nde bugün ele alınıyor. (Saat:09.30)

-İNGİLTERE VELİAHT PRENSİ ANKARA'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel bir ziyaret için Ankara'da bulunan İngiltere Veliaht Prensi ve Galler Prensi Charles ve eşi Corn Wall Düşesi onuruna Dışişleri Konutu'nda akşam yemeği verecek. (Saat:21.00)

-TBMM GENEL KURULU TOPLANIYOR

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Toplantıda, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek. (Saat:15.00)

-BAKAN GÜLER, BORUN TARIMDA SAĞLADIĞI VERİM ARTIŞINI ANLATACAK

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bor madeninin tarım sektöründe uygulanmasının verim artışına katkıları konusunda basın toplantısı yapacak. (Saat:14.00)

-6. SANAYİ KONGRESİ DEVAM EDİYOR

-İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği ve ?Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Endüstriyel Teknoloji ve İnovasyon? teması ile gerçeklen olan 6.Sanayi Kongresi, devam ediyor. (Saat:10.00)

-1. ULUSLARARASI OTOMOTİV KONGRESİ TOPLANIYOR

-1. Uluslararası İstanbul Otomotiv Kongresi "AutomotivİST", Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek. (Saat:09.30)

-"TIME 2007" BAŞLIYOR

-İnterpromedya tarafından düzenlenen ve bu yıl 4.'sü gerçekleşecek olan ?TIME 2007?, ?Eğlenceye Teknoloji Var? teması ile 27-28 Kasım tarihlerinde Ceylan InterContinental'de gerçekleştirilecek. (Saat:10.00)

-AİLELER AĞIR BORÇ YÜKÜ ALTINDA

-Yurttaşların bankalar, katılım bankaları ve finansman şirketlerinden aldıkları konut, taşıt ve diğer tüketici kredileri ile kredi kartı borçlarının toplamı 16 Kasım itibariyle 91.7 milyar YTL'ye ulaştı.

-ON AYDA 22 MİLYARLIK YATIRIMA TEŞVİK

-Hazine Müsteşarlığı, Ocak-Ekim döneminde çeşitli sektörlere yönelik toplam 22 milyar YTL tutarındaki 2 bin 20 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Bu yatırımlarla yaklaşık 116 bin 802 kişilik istihdam sağlanacak.

-YABANCILARIN DOĞRUDAN YATIRIM PORTRESİ: KÜÇÜK SERMAYE İLE TİCARET VE GAYRİMENKUL İÇİN GELİYORLAR

-Türkiye'de Ocak-Eylül döneminde 2 bin 801 uluslararası sermayeli kuruluş doğrudan yatırım alanlarında çalışmaya başlarken, bunların 1310'u gayrimenkul kiralama ve ticaret için geldi. Şirketlerin 1585'i 50 bin doların altında sermaye ile giriş yaparken, yalnızca 240'ının 500 bin dolar üzerinde sermayeye sahip olduğu belirlendi.

-ÖCALAN'A DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI MAHKUM ETTİRDİ

-Yargıtay 8. Ceza Dairesi, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının altına "Doğum günün kutlu olsun? diye yazan derginin yazı işleri müdürüne, terör örgütünü ve liderini övdüğü gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararını onadı.

-HOLLYWOOD YAPIMCISI REBNEY: TÜRKİYE "MIDNIGHT EKSPRES"İN AÇTIĞI YARALARI ASLA UNUTMAMALI

-ABD'de Ermeni ve Kürtlerin Hollywood filmleriyle başlatmaya çalıştığı propaganda atağı ile ilgili tartışmalar sürerken, Hollywood film yapımcısı Bjorn E. Rebney, Türkiye'nin Midnight Ekspress'in açtığı yaraları asla unutmaması gerektiğini söyledi. Ailesi üç kuşaktır Hollywood'da çalışan yapımcı Rebney "Ermeni ve Kürtler ABD'de, Hollywood yapımcıları ile çeşitli film projeleri için yoğun bir çalışma içerisinde, Türkiye Midnight Ekspres'in bıraktığı kötü izleri yaklaşık 30 yıldır silebilmiş değil" dedi.

-BAŞAĞRISINI TETİKLEYEN YİYECEKLERE DİKKAT

-Gazi Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay, baş ağrısı çeken kişilerin yeme içme düzenlerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Bolay, turunçgiller, kafein, süt ve süt ürünleri, eskimiş kaşar, koruyucu maddeler içeren yiyecekler, kurutulmuş et, sosis salam gibi yiyecekler, hazır gıdaların içindeki tatlandırıcılar, fındık, fıstık, yer fıstığı, kırmızı şarap, balık, bira, çikolata gibi yiyeceklerin, bazı kişilerde baş ağrısını tetikleyebildiğini hatta artırabildiğini açıkladı.

-10. ULUSAL SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ YARIN BAŞLIYOR

-Türk Sosyal Bilimler Derneği 10. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi, 28-30 Kasım tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'de düzenleniyor.

-MÜLKİYE 148 YAŞINDA

-Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin 148. Kuruluş yıldönümü, 4 Aralık Salı günü düzenlenecek törenle kutlanacak.

-KISA FİLMCİLER TOPLANIYOR

-Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Akbank Kısa Film Festivali", 29 ülkeden 91 filmi, ?Kısa Filmciler Toplanıyor? sloganıyla 3-13 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber