Devlet Memurları Kanunu'nda kısmi iptal istemine ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 2670 sayılı Kanun ile değiştirilen bazı hükümlerinin iptal istemini reddetti.

Konya İdare Mahkemesi ile Malatya İdare Mahkemesi, 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu"nun 2670 sayılı Kanun ile değiştirilen 135. maddesinin ikinci fıkrası ile 136. maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkrasının iptallerine karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yüksek Mahkeme bugünkü gündem toplantısında, Konya İdare Mahkemesi ile Malatya İdare Mahkemesi'nin başvurularını birleştirerek, esastan görüştü.

657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu"nun 2670 sayılı Yasa ile değiştirilen 135. maddesinin ikinci fıkrası, "Aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve Devlet memurluğundan çıkarma cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir" hükmünü içeriyor.

İptali istenen "İtiraz süresi ve yapılacak işlem" başlıklı 136. maddenin üçüncü fıkrası, disiplin amirleri ve disiplin kurulları tarafından verilen disiplin cezalarına karşı yapılacak itiraz halinde itiraz mercilerinin, kararı gözden geçirerek verilen cezayı aynen kabul edebilecekleri, cezayı hafifletebilecekleri veya tamamen kaldırabilecekleri öngörülüyor.

İptali istenen aynı maddenin dördüncü fıkrası ise itiraz edilmeyen kararlar ile itiraz üzerine verilen kararların kesin olduğuna, bu kararlar aleyhine idari yargı yoluna başvurulamayacağına hükmediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber